הייתי רוצה להציג כאן צלחת יפה, עם נתחי כבש פרוסים,
ומוגשים כמניפה..אבל לא הספקתני..כי מאותו רגע שהוא הונח על
השולחן לא היה עוד עם מי לדבר. מהר מאוד כל מה שנותר
על שולחן היו העצמות נקיות ומבריקות.
~
טעים פשוט , פשוט מעדן
.
מצרכים
כתף טלה (או כבש) - בערך 2 קילו
רבע כוס שמן זית
שש שיני שום חצויות
שש שיני שום כתושות
מלח גס / פלפל שחור גרוס טרי
צרור טימין טרי
מיץ מלימון
.
הכנה
בעזרת סכין חדה יוצרים כיסים בבשר הכבש
ומחדירים את שיני השום החצויות פנימי לעומק
בקערה גדולה מערבבים את כל שאר המצרכים, מערבבים, מעסים את הכתף היטב במשרה שבקערה ומאכסנים במקרר ליממה. מדי כמה שעות מעסים שוב את הכתף בכל הכיוונים
~
בסיום ה- 24 שעות (אפשר גם יותר) מניחים את הכתף
במרכז נייר הכסף (במגש אפיה) וסוגרים אטום
דואגים שהחלק העליון של הכתף, זה שבעל שיכבת עור נדיבה יהיה כלפי מעלה
אופים שעה ורבע על חום של 180 מעלות, פותחים את הנייר כסף מלמעלה (זהירות הדים) ואופים
על חום 220 עוד 10 דקות או עד ששזוף מאוד.
אפשר לפזר תפוחי אדמה קטנים סביב...יאמי!
על חום 220 עוד 10 דקות או עד ששזוף מאוד.
אפשר לפזר תפוחי אדמה קטנים סביב...יאמי!
4 תגובות:
האם אפשר להכין צלי זה עם בקר מס 7 או 8 זה מה יש לי כרגע
אני לא בטוחה שזה יתן תוצאה טובה.
אפשר להשתמש בטימין יבש? ועוד שאלה.. האם כל הכבש עטוף בנייר כסף או רק החלק העליון?
טימין יבש יהיה נהדר. לכסות הכל. חג שמח!
הוסף רשומת תגובה