~~ פיצטונה ~~

הרעיון לקוח מהאתר של פירולי. מה שאהבתי בו, זה בעיקר הבצק: הוא פרווה, קל להכנה ונוח מאוד לעבודה
~
למרגארט בלוג שבו היא מציגה מיני מעדנים שהיא מכינה, ויש שם מחלקה גדולה הקשורה לחגי ישראל. את הפיצטונה היא מייחדת בעיקר לאפריטיף כשהיא מארחת, וגם לשבע ברכות. היא מספרת לי, שכשהיא מכינה לשבע ברכות, בכמויות ענקיות, היא אופה אותן בתבניות חד פעמיות
~
את המילוי אפשר לשנות ולגוון לפי החשק והמלאי - חברתי הדר שהיא צמחונית מכינה באופן קבוע פיצטונה בלי טונה
פעם רק עם הרוטב וזיתים למיניהם, ופעם עם בצל, שום, אגוזים ומיני גבינות
פעם בירקות מוקפצים, בקיצור כל פעם חגיגה אחרת
~
מכמות הבצק יוצאים בערך ל- 18 פיצטונה קטנות

למתכוני טונה נוספים לחץ כאן
.
.
מצרכים לבצק
שלוש מאות גרם קמח
חצי שקית אבקת אפיה - 6 גרם
כפית מלח
מאה מיליליטר שמן / סיסי
מאה מיליליטר מים רותחים / סיסי
.
הכנת הבצק
מערבבים הכל, לשים דקה ושומרים במקרר שעה
שינוי שלי : אני מוסיפה לבצק על פי החשק
כף שומשום / חצי כפית קצח / פפריקה חריפה / פלפל שחור
.
הרוטב שלי - מצרכים
בצל קצוץ
חמש שיני שום קצוצות
גמבה חתוכה לקוביות קטנות
קופסה קטנה של טונה בשמן
כפית רסק עגבניות \ חצי כפית סוכר
כוס מים
מעט בזיליקום, אורגנו, טימין, פפריקה
מלח - פלפל
.
הכנת הרוטב
מטגנים בצל עד לצבע שקוף ומצרפים את השום עד לריח נעים
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כחצי שעה
.
ציפוי
חתיכות אנשובי / זיתים / גמבה ירוקה חתוכה דק / אורגנו
.
הרכבת המנה
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים עיגולים
שמים כל עיגול בתבנית טארטלט או מאפינס משומנת
שמים כפית רוטב על הבצק, מצפים על פי בחירה בצורה נאה
ואופים בחום של 180 עד שמזהיב

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

ouah elles sont super bien réussies
bravo !!!