~~ לחם שאור עם זרעי כוסברה ~~



זהו ללא ספק הלחם הכי מוצלח שיצא לי עד עכשיו  הקרום, המרקם הפנימי, הטעם בקיצור הצלחה
הפעם, נתתי לכוחו של השאור לפעול כמעט לבד ותוספת השמרים הייתה ממש מזערית. כנגד, הבצק
קיבל זמן תפיחה מכובד של שש שעות
~
עוד נקודה, מאוד השתדלתי להוסיף כמה שפחות קמח אז נכון, הבצק היה רך מאוד וקשה לעיצוב, וזו הסיבה שקצת התחכמתי כדי לייצב אותו [ראה תמונה] אבל זה בהחלט ניכר בתוצאה


מצרכים
מאתיים שבעים גרם שאור
שש כוסות קמח לחם לבן
כף מלח
רבע כפית שמרים יבשים
כף זרעי כוסברה שלמים
שתיים ורבע כוסות מים פושרים
עוד טיפה קמח לקימוח המשטח

הכנה
בקערה גדולה מערבבים ביחד
שש כוסות קמח, המלח השמרים והכוסברה
יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השאור ואת המים
לשים 10 דקות
אם דביק מוסיפים בהדרגה עוד קצת קמח - 3 כפות לכל היותר
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים מכוסה
עד שמכפיל את נפחו - כחמש, שש שעות
מוציאים אוויר ולשים עוד קצת מחלקים לשני כדורים
מכל כדור יצרים כיכר מאורכת והדוקה
מגלגלים את הכיכרות במעט קמח ומניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה
מכסים ומתפיחים עוד כשעה וחצי
.

.
אפיה
מחממים תנור לחום גבוה 220
ומניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית ריקה
לפני שמכניסים את הכיכרות לתנור שופכים כוס מים גדולה לתבנית כדי ליצור אדים
לפני הכניסה של הכיכרות לתנור מפזרים מעט קמח מלא
חורצים בעזרת סכין חדה מאוד 3- 4 חריצים בכל כיכר
אופים בחום גבוהה מאוד 15 דקות ואז מנמיכים ל- 200 לעוד 30 דקות
עד ששחום יפה, גם מלמטה
.

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

יווווווווווו נכנסתי להסניף את הבלוג כי כבר אולי שבוע לא נכנסתי קצת עסוקה היתי חחחח
קיצר אני בשוק מהלחם שלך נהרסתי עכשיו ראיתי את התמונות ואווווווו
חוץ מזה ראיתי את הרשימות שמחכות לעלות יששששששש יששששששששש חגיגה אמיתית וגם התמונות של דקה לפני שבת
יאללה אוהבת אותך

ענתוש