Petit gato a la fleure de confiture
אני אוהבת את העוגיות האלה קודם כל כי הן יפות ואחר כך כי הן טעימות נורא
(-:
כדי שעוגיות פרח הריבה יצאו ממש מוצלחות חשוב שהבצק יהיה נימוח, ולא כל בצק פריך מתאים. וגם הריבה, שהיא לב הפרח חייבת להיות ממש טעימה
קבלו מתכון מעולה, הכינו צנצנות ותסדרו מקום על השיש: עוגיות פרח הריבה
מצרכים
י 420 גר קמח - 3 כוסות
י100 גר סוכר - חצי כוס
י200 גר חמאה חתוכה לקוביות
י2 חלמונים
י 2 כפות מיץ לימון - אני שמתי מיץ פטל
י2 כפות שמנת חמוצה / מיץ תפוזים - אני שמתי מיץ פטל
~
ריבת תות
אבקת סוכר
הכנה
במעבד מזון מערבבים את הקמח ואת הסוכר
מוסיפים את החמאה ומעבדים לפירורים
מוסיפים את החלמונים ואת הנוזלים עד שמתגבש לבצק. אם יבש מדי מוסיפים עוד כף או שתיים נוזלים
מחלקים את הבצק לשני חלקים ושומרים חלק אחד במקרר
מרדדים לעלה דק על משטח מקומח מעט, קורצים פרחים, מסדרים על תבנית ואפים עד לצבע בהיר
כנ"ל לגבי החלק שני של הבצק - אך בנוסף קורצים בו עיגול במרכז הפרח
מברישים את הפרחים השלימים בריבה (אפשר לחמם אותה מעט) וסוגרים מעל בפרח עם העיגול
מפזרים מעט אבקת סוכר ונהנים מהיופי
~
הערה: אפשר כמובן לשים כל ריבה אהובה אחרת, או ממרח שוקולד, ממרח נוגט וכן הלאה
petit gato a fleure de confiture
420 g de farine
100 g de sucre
200 g de beurre en cube
2 jaunes d'oeufs
4 cas de jus qq conque ou eau
~
confiture, sucre en poudre
~
faire une pate, si trop sec rajouter encore un peu de liquide
separer en 2, faire avec la moitier des fleures avec un emporte piece et avec l'autre les memes fleures mais avec un trou au millieu. etaler confiture ou autre, fermer et soupoudrer de sucre en poudre
6 תגובות:
היי הבלוג מקסים והתמונות משהו...כל הכבוד. שאלה- מיץ פטל כזה של הילדים?? עדי מקרית אתא. אין לי בלוג משלי. סתם אחת שנהנית.
כן, סתם מיץ פטל של ילדים. אפשר גם מים!
מרננות
כייף לעניים שכך רואות את תענוגות הנפש שאת מכינה ...
איזה דיוק בעבודה איזה תמונות נפלאות.
כל הכבוד .
עיניים כמובן .
רננות .
היי מרילין אני משוגעת על האתר שלך... לא ברור לי בעוגיות הריבה כמה מעלות חום??? תודה מירי
בלי אבקת אפיה
הוסף רשומת תגובה