תוספת טעימה וקלה מאוד להכנה. אפשר להחליף את הקישואים
בחציל אחד או אפילו לשלב ביניהם - זה יוצא נהדר
התיבול כאן מחמיא מאוד הן לבורגול והן לקישוא
כדאי להצמד אליו
.מצרכים
כוס בורגול מושרה חצי שעה או יותר במים פושרים
בצל גדול חתוך לקוביות
שמן זית
שני קישואים שטופים חתוכים לקוביות
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה אדומה
חצי כפית קינמון
חצי כפית מרק עוף
מלח - פלפל
.
.
הכנה
סוחטים את הבורגול מהמים
מטגנים את הבצל עד שמזהיב
מצרפים את הקישואים מתבלים ומטגנים כ- 8 דקות
מוסיפים את הבורגול ומערבבים מקפיצים עוד כ- 5 דקות
מגישים חם
9 תגובות:
שלום מרלין
אני מאוד אוהבת בורגול אבל פחות אוהבת את הזמן הרב שלוקח לנקותו מאבנים וכו'..
למקרה שלא אתעצל :)
באיזה בורגול את משתמשת (גס או דק)?
תודה
שימרית
שימרית, אני לא רואה בזה כל כך בעיה, בגלל כושר ההתנפחות של הבורגול - בכוס וחצי גרגירים לפני השריה אני מאכילה את כל המשפחה ועוד נשאר - אז לא איכפת לי לשבת ולברור כוס וחצי
חח
עשיתי דברים יותר מעצ'בנים
ואני מה זה אוהבת בורגול...
לא ידעתי שיש סוגים שונים של בורגול.. מה שאני קונה..ניראה לי עבה..המממ אולי כמו חצי גרירי אורז? משהו כזה..
השבוע קניתי משו שניקראה ג'ריש, בשבילהכין קובות..מי מכין קוסות בשאי הקיץ? אה..אני.
ג'ריש זה ממשפחת הבורגול? אוולה לא יודעת!
תודה על התשובה, מרלין
למיטב ידיעתי, זה ההבדל בין ג'ריש לבורגול:
ג'ריש - חיטה גרוסה
בורגול - חיטה גרוסה שעברה טיפול של בישול וייבוש (בגלל זה בורגול מספיק להשרות במים ולא חייבים לבשל אותו)
להתראות בינתיים
שימרית
הי מרילין,
אני עוקבת אחרייך כאן וגם במתכונים נט....
ואת ממש אשה מופלאה ומקסימה!
המאכלים היצירתיים שלך והתמונות היפות.
רונית
שימרית תודה על המידע לגבי הג'ריש..לא ידעתי. לגבי הבורגול ידעתי.
תודה רבה רונית על הפירגון
המשך יום נעים
מתוקתי תתכונני אם לא יסתדר במתכונים וזה עצוב לאללה...אז כל החברים יבואו לכאן...תכיני כסאות ואבטיח קר...אני אביא ת'עיסה של הביצים למסיכות יופי
נשיקות
מענתוש
עצוב וקשה
אני חושבת על התנחלות אצל חמדה בבית דוקא
(-:
הפגנת מחאה..
נסחוב את האבטיח עד לשם
ונעשה קולולו
בוקר טוב מרילין
אכן כדאי שתכיני מקום כמו שענתוש אמרה ....
אשת חיל, דברים מדהימים .... מה עוד צריך ?
יום נעים,
לביאה
הוסף רשומת תגובה