~~~~~~~~~~~~~~~~ פליקאס ~~~~~~~~~~~~

מאפה פיקאנטי וטעים ישר מהבלקנים
הבצק מעולה והמילוי..יכול להשתנות על פי מה שיש בבית
ובעיקר שיכלול גבינה טעימה ועוד מיני הפתעות
~
את הבצק מכינים על פי עקרונות בצק העלים
וכדאי להכין יום מראש



מצרכים לבצק
כוס מים
כף שמן
כף חומץ
מלח
שלוש מאות שלושים גרם קמח - במקור רשום כמה שלוקח
~
מאה גרם חמאה רכה לקיפולים
~
רבע כוס שמן לפתיחה

~

למילוי
חציל קלוי + קשקבל
ריקוטה + פרמזאן
ריקוטה + ממרח עגבניות מיובשות + קשקבל
ריקוטה + ממרח זיתים + פרמזאן
.

הכנה
לשים את מצרכי הבצק מספר דקות עד לבצק רך ולא דביק
מקמחים משטח ומרדדים למלבן דק
מורחים את החמאה על כל שטח המלבן
מקפלים את הבצק מימין עד לאמצע ואז את צד שמאל על הכל
מכסים בניילון שומרים במקרר מספר שעות
מרדדים שוב, עושים שוב את אותו קיפול,ושומרים שוב במקרר מספר שעות
סך הכל עושים 3 פעמים את אותו תהליך
~
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים וטובלים כל חלק בשמן
מרדדים לעלה דק מאוד, ממלאים בתערובת גבינות ומגלגלים לגלילה
מסובבים את הגלילה לצורת שבלול
מברישים בביצה מהולה במים מפזרים מעט שומשום
אופים בחום של 190 מעלות עד להזהבה
.


מתכון של יפנית עם קצת שינויים שלי

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

וואו מרילין!! שאפו
הגעתי לבלוג המקסים שלך אחרי שהשארת שאלה בפורום
Yנט
תחילה אני רוצה לציין שאת מאוד מוכשרת - מעשי ידייך לתפארת

לדעתי את צריכה להוציא ספר, לקיים סדנאות לאפיה ובישול - או כל דבר שקשור
אני ממש נפעמת וקשה לי לתאר במילים את מה שאני מרגישה - כל הכבוד לך
הלוואי שגם אני הייתי כמוך

ובכלל את ממש חמודה - הצצתי בתמונות ששמת מסדנאות קודמות.
אם אני מעוניינת להשתתף גם בסדנת שמרים - איך הכל מתבצע
מתי יש סדנה קרובה

מרילין איילון אמר/ה...

תודה רבה על כל המחמאות
מחמאות זה כיף!


לגבי סדנאות, אנא פני למייל שלי
maryline@inter.net.il
ואשמח לתת לך פרטים נוספים