יחסי הכוחות הם:
2 כוסות שקדים
כוס סוכר
1/2 כוס מים
כפית תמצית וניל
(אפשר להכפיל כמויות לפי היחס הזה).
שמים הכל בסיר שטוח ורחב, עדיף טפלון או נירוסטה.
מבשלים על אש גבוהה (לא טורבו) תוך בחישה מזדמנת, עד שהסוכר נמס לגמרי ואחר כך מתגבש.
בינתיים משמנים בשכבה דקה של שמן, תבנית גדולה ושטוחה של התנור.
ברגע שהסוכר הופך לבן, צריך לעבוד במהירות. לבחוש כל הזמן (בכף עץ בלבד, זה לוהט)
עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל. מפרידים בין בוטנים דבוקים ומקפידים שלא נשארת אף
פינה בה יש סוכר לבן.
מכבים את האש ויוצקים הכל (בזהירות, בזהירות) לתבנית. משטחים פחות או יותר בעזרת הכף.
לאחר שהתקרר לגמרי, שוברים לאשכולות קטנים ומאחסנים בכלי אטום לחלוטין.
2 verre de kkwette non epluche ou amande ou noix
1 verre de sucre
1/2 verre d'eau
1 cac d'essence de vaniile
tout mettre dans une caserolle large
cuir a feu fort (pas turbo, mais fort) en melangeant de temps en temps jsuque ce que le sucre fonde totalement puis se recompose.
en attendant badigoner un grand plato de four ave cd e'lhuil
des que le sucre deviens blanc, il faut travailler vite. melanger tout le temps (avec spatule en bois) jsuque ce qu'il fond et devienne caramel. detacher le kkwette et faire attention qu'il ne reste aucun sucre blanc.
eteindre et verser sur le moule et etaler avec la spatul.
apres que ca ai completement refroidit casser en petite grape et garder dnas reciptien hermetique.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה