.
אפיה
מחממים תנור לחום גבוה 220
ומניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית ריקה
לפני שמכניסים את הכיכרות לתנור שופכים כוס מים גדולה לתבנית כדי ליצור אדים
לפני הכניסה של הכיכרות לתנור מפזרים עליהם מעט קמח מלא
בכל כיכר חורצים מספר חריצים בעזרת סכין חדה מאוד
אופים בחום גבוהה מאוד 15 דקות ואז מנמיכים ל- 200 לעוד 30 דקות
עד ששחום יפה, גם מלמטה
עוד גיוון ללחם שאור - אבל הפעם מסת הבצק כוללת גם
קמח מלא, דבר המעשיר את הערך התזונתי של הלחם. שילוב הקמח המלא
עם הפקאנים והחמוציות כבר נטעם לי מאוד כשהכנתי את הלחמניות חמאה הנפלאות הלאה, וגם כאן - הטעם והמרקם מעולים
קמח מלא, דבר המעשיר את הערך התזונתי של הלחם. שילוב הקמח המלא
עם הפקאנים והחמוציות כבר נטעם לי מאוד כשהכנתי את הלחמניות חמאה הנפלאות הלאה, וגם כאן - הטעם והמרקם מעולים
~
עוד שינוי בטכניקת העבודה: הפעם לא הוספתי את התוספות בשלב לישת הבצק יחד עם הקמח, אלא בשלב עיצוב בכיכרות, כשהבצק תופח שנית. שמתי לב שטכניקה זו מבטיחה שהתוספות לא תמעכנה בזמן הלישה
ובכך הבצק יותר אוורירי ורך
ובכך הבצק יותר אוורירי ורך
.
.
מצרכים
כף מלח
שני חופנים של פקאנים
שני חופנים של פקאנים
שני חופנים של חמוציות
שתיים ורבע כוסות מים פושרים
עוד טיפה קמח לקימוח המשטח
עוד טיפה קמח לקימוח המשטח
.
.
הכנה
בקערה גדולה מערבבים ביחד את שני סוגי הקמח ואת המלח
יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השאור ואת המים
לשים 10 דקות אם דביק מוסיפים בהדרגה עוד קצת קמח - 3 כפות לכל היותר
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים מכוסה
עד שמכפיל את נפחו - כשש / שבע שעות בחורף
לשים 10 דקות אם דביק מוסיפים בהדרגה עוד קצת קמח - 3 כפות לכל היותר
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים מכוסה
עד שמכפיל את נפחו - כשש / שבע שעות בחורף
~
מוציאים אוויר ולשים עוד קצת מחלקים לשני חלקים
מוציאים אוויר ולשים עוד קצת מחלקים לשני חלקים
מרדדים כל חלק למלבן דק ומפזרים עליו פקאנים וחמוציות
מגלגלים לצורת נקניק ומעצבים לכיכר מאורכת והדוקה
מגלגלים את הכיכרות במעט קמח ומניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה
מכסים ומתפיחים עוד כשעה וחצי עד שעתיים וחצי בחורף
מגלגלים את הכיכרות במעט קמח ומניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה
מכסים ומתפיחים עוד כשעה וחצי עד שעתיים וחצי בחורף
אפיה
מחממים תנור לחום גבוה 220
ומניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית ריקה
לפני שמכניסים את הכיכרות לתנור שופכים כוס מים גדולה לתבנית כדי ליצור אדים
לפני הכניסה של הכיכרות לתנור מפזרים עליהם מעט קמח מלא
בכל כיכר חורצים מספר חריצים בעזרת סכין חדה מאוד
אופים בחום גבוהה מאוד 15 דקות ואז מנמיכים ל- 200 לעוד 30 דקות
עד ששחום יפה, גם מלמטה
6 תגובות:
איזה לחם יפה ובכלל יש לך מתכונים ותמונות כל כך יפים!
תודה רבה לך..הוא גם טעים מעבר לזה
(-:
שלום מרילין.
איזה יופי של לחם! גם אני הכנתי שאור על פי סמדר (והספר המעולה שלה)
וניסיתי להכין אתמול לחם ללא תוספת שמרי אפייה, אך השאור שלי, בן כמה שבועות, כנראה עוד צעיר מדי
יצא לחם טעים אבל ככרות די קטנות - לא תפח בצורה משמעותית כמו עם השמרים
כמה זמן לקח עד ששלך הצליח לתפקד עצמאית?
תודה
שימרית
שימרית הי
לדעתי כאן מילת המפתח היא זמן תפיחה
גם אחרי כמה שבועות את יכולה להשיג תפיחה יפה, אבל - קחי בחשבון שזה יקח לך יום שלם - דהיינו
את מכינה בבוקר, נותנת לו לתפוח עד אחרי הצהוריים, לשה שוב, נותנת צורה, ונותנת לתפוח עוד 4-5 שעות
לדעתי יצא לך יופי. אל תשכחי שאנחנו גם בחורף..כך שממש צריך הרבה סבלנות
בהצלחה!
תודה מרילין
נתתי לו לתפוח 6 שעות בתפיחה הראשונה ורק שעתיים בשניה
אם כבר תפיחות כ"כ ארוכות, נראה לי שאנסה להתפיח את ההתפחה הראשונה לילה במקרר
ואז למחרת שיקח אפילו 7 שעות להתפחה השניה
או שאחזור להוסיף קצת שמרים :-)
להשתמע
שימרית
רעיון טוב שימרית - בהצלחה ו..מחכה לדיווח
הוסף רשומת תגובה