מצרכים
חצי קילו קמח לבן
חצי קילו קמח מלא
שתי כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כוס חמוציות
חצי כוס פקאנים שבורים
כף מלח
מאה גרם חמאה רכה או שליש כוס שמן
שלוש ביצים
כמעט שתי כוסות מים - כוסות של 250
לקישוט: ביצה, מים ומעט שומשום
.
.הכנה
שמים בקערה גדולה את כל המצרכים היבשים ומערבבים
מוסיפים את החומרים הלחים / רטובים ולשים 10 דקות
אם הבצק עדיין דביק - לא נורא, הנוזלים יספחו בזמן התפיחה
מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח
לשים שום מספר דקות, קורצים כדורים ומסדרים על מגש
אם הבצק דביק מדי, עובדים עם ידיים משומנות
מכסים ונותנים לתפוח כחצי שעה
חורצים כל לחמניה בעזרת סכין חדה מאוד
מברישים בביצה מהולה במעט מים ומפזרים מעט שומשום
אופים עד שמזהיב
חצי קילו קמח לבן
חצי קילו קמח מלא
שתי כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כוס חמוציות
חצי כוס פקאנים שבורים
כף מלח
מאה גרם חמאה רכה או שליש כוס שמן
שלוש ביצים
כמעט שתי כוסות מים - כוסות של 250
לקישוט: ביצה, מים ומעט שומשום
.
.הכנה
שמים בקערה גדולה את כל המצרכים היבשים ומערבבים
מוסיפים את החומרים הלחים / רטובים ולשים 10 דקות
אם הבצק עדיין דביק - לא נורא, הנוזלים יספחו בזמן התפיחה
מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח
לשים שום מספר דקות, קורצים כדורים ומסדרים על מגש
אם הבצק דביק מדי, עובדים עם ידיים משומנות
מכסים ונותנים לתפוח כחצי שעה
חורצים כל לחמניה בעזרת סכין חדה מאוד
מברישים בביצה מהולה במעט מים ומפזרים מעט שומשום
אופים עד שמזהיב
.
2 תגובות:
הייתי מאוד שמחה אם היית מציינת את מספר המנות במתכון (לכמה לחמניות)
תודה,
סטלה
על איזה חום ובמשך כמה זמן צריך לאפות את הלחמים?
הוסף רשומת תגובה