~~ עוף בתנור בעשבי תיבול ושום ~~


תימין, רוזמרין, שמן זית, שום..שילוב מנצח בעיניי, וכאן יחד עם העוף והיין, אחד המאכלים האהובים
ביותר אצלנו. את ראשי השום החצויים מגישים בנפרד בצלחת הגשה: שיני השום אחרי האפייה נהפכים לאוצר של ממש - קרם דה לה קרם של הארוחה, אותם מורחים
על נתחי העוף דקה לפני שהם נכנסים לפה

מצרכים
ארבע כרעיים נקיים מחולקים
רבע כוס שמן זית
רבע כוס יין לבן כף דבש
גבעול רוזמרין
שלושה גבעולי תימין
אופציה: מרווה או לימונית
שלוש ראשי שום חצויים לרוחב
כפית פפריקה אדומה
מלח - פלפל

הכנה
בקערה גדולה שמים את כל המצרכים פרט לשום
מעסים היטב את העופות בתערובת
מקפידים להכניס מעשבי התיבול מתחת לעור העוף
שומרים את הקערה במקרר לפחות שעתיים או עד 24 שעות
מחממים תנור לחום בינוני גבוה
מעסים שוב את העוף ומסדרים אותו בתבנית אפיה עם המיצים
מסדרים את חצאי השום סביב העוף, מזליפים עליהם שמן זית ומלח
מכסים ואופים כ- 40 דקות
מסירים את הכיסוי ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים

5 תגובות:

דורית אמר/ה...

נראה מעולה! תודה. נראה לי אכין למחר.

מרילין איילון אמר/ה...

פרטי, לכי על זה, זה באמת עוף נהדר!

אנונימי אמר/ה...

מאוד טעים!!!
תודה על המתכון!

Tzufit אמר/ה...

מרילין, תודה רבה! הרבה זמן חיפשתי רעיון לגוון את העוף הרגיל שלנו, וזאת הייתה בחירה מצוינת. ליקקנו את האצבעות!

Unknown אמר/ה...

מתכון מצויין!
הכנתי לשבת ומאד נהנינו. תודה