תפוחי אדמה האלה, גם מבושלים וגם מטוגנים
והכול באותו מחבת. הכיצד? מבשלים את תפוחי
האדמה במים ושמן זית, וכשהמים מתאדים נשאר במחבט רק
השמן: זה הזמן לערבב את התפוחי אדמה כדי שיתפסו קרום
פריך ושזוף. להגיש על יד סטייק עסיסי, או דג בתנור
והכול באותו מחבת. הכיצד? מבשלים את תפוחי
האדמה במים ושמן זית, וכשהמים מתאדים נשאר במחבט רק
השמן: זה הזמן לערבב את התפוחי אדמה כדי שיתפסו קרום
פריך ושזוף. להגיש על יד סטייק עסיסי, או דג בתנור
מצרכים
עשרה תפוחי אדמה קטנים מקולפים
שלוש שיני שום קצוצות
ארבע כפות שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
הכנה
במחבת בעלת תחתית טפלון ושוליים גבוהים שמים
את תפוחי האדמה ואת השום
מכסים במים ועוד קצת ומוסיפים מעט מלח ואת השמן
מבשלים על אש בינונית גבוה כ- 20 דקות עד שהתפוח אדמה מבושל
וכל המים התאדו
מכסים במכסה ומבשלים עוד כשתי דקות בלי נוזלים
פותחים את המכסה, ומטגנים תוך ערבוב
עד שפני השטח של תפוחי האדמה זהובים
אפשר אם רוצים להוסיף עוד קצת שמן זית בשלב הזה
שמים בכלי הגשה, מתבלים במלח גס, פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה
-
.
בהשראת: פשוט טעים / איילת הירשמן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה