~~ מרק עגבניות ואורז ~~

מרק עגבניות עם מקלות סלרי - למי שחשב לרגע שזה קשית
.


אחד המרקים האהובים ביותר על הילדים.. ולא רק עליהם
המרק לא מתוחכם, לא מסובך ויחד עם זאת עשיר וסמיך - נהדר ליום חורפי
גשום. אפשר להגיש עם מעט שמנת חמוצה מעל ויחד
עם לחם טרי יש לנו ארוחה מלאה
~~
אפשר לגוון את המרק ולתת לא אופי יותר "בוגר", אם ממירים את גבעולי
הסלרי שבמתכון בשתי פקעות שומר קצוצות..טעים ביותר
ומטיבי לכת..יכולים גם להוסיף כף עראק בסיום הבישול
.
.
מצרכים
בצל קצוץ
שני גבעולי סלרי קצוצים, כולל העלים
שן שום קצוצה
קופסה קטנה של רסק עגבניות - 100 גרם
שש כוסות מים
כף מרק עוף
שליש כוס אורז
מלח - פלפל
.
.
הכנה
מזהיבים את הבצל, מצרפים את הסלרי ואת השום ומערבבים כדקה
מוסיפים את הרסק, את המים ואת המרק עוף,מביאים לרתיחה
ומבשלים על בעבוע עדין כ- 10 דקות
מוסיפים את האורז, המלח והפלפל ומבשלים עוד רבע שעה
.
.
בהשראת מתכון בספר "פשוט טעים" / איילת הירשמן

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

Ca a l'air tres bon !
si je peux me permettre une suggestion, c'est ajouter un branche de thym dans la cuisson et servir avec une chiffonade de basillic.
C'est un truc appris dans le livre Fines Herbes de Betty Bossi (j'ai vu qu'elle est dans tes liens) !

מרילין איילון אמר/ה...

Tres bonne suggestion viviane - j'aime le gout tomates herbes, et mes filles aussi. En fait la soupe a la tomate thym/basillic je l'a fais plutot avec des petites pates..