~~~~~~~~~~~~~ריבת אתרוגים~~~~~~~~~~~



יש לי סיפור ארוך עם ריבות אתרוגים
המסע התחיל שנה שעברה כשהעץ שבגינה הניב כמות ענקית של אתרוגים
דווקא בחודש ינואר
ואני, בגאוותי על היבול המאוחר לא וויתרי עד הפרי האחרון
אך כל מתכון שניסיתי לא עזר - לא הצלחתי להתפתר מהמרירות
לא מרירות נורמלית וכיפית של אתרוג, אלא מרירות בלתי אכילה

זה העץ אמרו לי - ניחה


לפני שבועיים בעלי הגיע הביתה עם ארגז מלא באתרוגים יפייפים
ואני כבר ידעתי- הגיע זמן האתרוג
אך הפעם
התוצאה הייתה ריבה טעימה ויפה - אם כי עדיין עם
מרירות מסויימת


מקור המתכון שרי אנסקי




מצרכים
שני קילו אתרוגים מקולפים
שני קילו סוכר
מיץ מלימון גדול




הכנה
חותכים / פורסים את האתרוגים ומגלענים
מכניסים לסיר יחד עם הסוכר ומיץ הלימון ומשאירים לכל הלילה
למחרת מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס לגמרי
מגבירים את האש ומבשלים עד שחתיכות האתרוג נהיות שקופות

בודקים סמיכות לפי מבחן הצלחת, מקררים ומעבירים לצנצנת
~~
מרילין איילון

~~~עגבניות כבושות~~~



את המתכון והרעיון מצאתי באתר של חביבה בשבוע שעבר
וכבר הספקתי להכין שתי נאגלות
פעם עם עגבניות ירוקות ופעם עם עגבניות שרי אדומות ומוצקות
טעים, יפה ומגוון את היצע של החמוצים


אני נוהגת להחמיץ מלפפונים באותה צורה, השינוי כאן הוא
שמרתיחים את התמיסה לפני שמכניסים לצנצנת



מצרכים
עגבניות אדומות או ירוקות או שרי קשות ומוצקות
כפית מלח גס על כל כוס מים
ראשי שום
גבעולי שמיר
גבעולי סלרי
פלפל חריף - אני לא שמהתוספות שלי: עלי דפנה / פלפל אנגלי


הכנה
שוטפים את העגבניות ועם סכין חורצים צורת איקס בראש כל אחת מהן
מניחים אותן בצנצנת ומוסיפים את השום, העשבי תיבול והפלפל חריף
מודדים כוסות מים וכפיות מלח בהתאם ומרתיחים בסיר
מצננים מעט ושופכים מעל העגבניות
מוסיפים כף חומץ וסוגרים את הצנצנת
מעמידים את הצנצנות במקום מואר למספר ימים ומנערים אותן מדי יום
כאשר הן מוכנות - שומרים במקרר
~



מרילין איילון

~~מגש אנטיפסטי~~


יום חמישי הוא יום מיוחד בשבילנו
מעבר לזה שזה תחילתו של סוף השבוע - השבת המיוחלת, עבורינו הוא גם מסמל את האיחוד המשפחתי שלנו. רק אנחנו, הילדים וההורים
למעשה, הארוחה של חמישי בערב היא הארוחה היחידה במהלך כל השבוע
שבא אנחנו
מתיישבים לאכול ביחד, בנחת וברוגע

לארוחה זו יש מוטיב קבוע כבר הרבה זמן והיא כוללת לבנה תוצרת בית עם שמן זית שאני מכינה ביום רביעי בערב, מגש ירקות בתנור להלן מגש האנטיפסטיפיתות טריות מהתנור
וזיתים מטובלים או מחמצים למיניהם



החצילים
פורסים לפרוסות, מפזרים קצת מלח גס ונותנים לנוח כשעה
מנקים את המלח גס ומטגנים במחבת, עם קצת שמן זית וקצת שמן חמניות
שומרים על נייר סופג


הכרובית
מפרידים לפרחים ומטגנים כמו בחצילים

הבטטות
מקלפים, פורסים לטבעות או אצבעות על פי בחירה ושמים בקערה
לקערה מוסיפים קצת שמן זית, קצת מלח גס, קצת גבעולי רוזמרין ומערבבים טוב
מסדרים בשיכבה אחידה בתנור ואופים עד שמתחיל להתרכך ולהשתזף

התאנים
מנקים, פורסים לחצי, מפזרים קצת סוכר חום וקצת בלסמי ואופים 8 דקות תחת הגריל
אם הם מספיק מוצקים, אפשר גם להקפיץ במחבת עם הסוכר והבלסמי

הקישואים
מנקים, פורסים לאצבעות או טבעות ומקפיצים במחבת עם מעט מאוד שמן
כשהם מתחילים
לקבל צבע מוסיפים חצי כפית פסטו וממשיכים להקפיץ דקה

הגמבות
קולים אותן על אש גלויה, שומרים בשקית ניילון אטומה עד שמתקרר ואז מקלפים
וחותכים לחתיכות על פי בחירה, ומערבבים עם קצת שמן זית ושום כתוש ומלח
את המיץ שניגר מהגמבות שומרים

הפיטריות
מקפיצים 2 דקות במחבת עם מעט שמן זית ומפזרים מלח גס ועלי פטרוזיליה קצוצים

הרוטב
בקערה קטנה מערבבים 3 כפות שמן זית
עם 2 כפות חומץ בלסמי, כף דבש ואת המיץ של הגמבות


הרכבת המנה
מסדרים את הירקות בצורה נאה בצלחת / מגש
מסדרים כדורי לבנה במרכז
מקשטים בעלי בזיליקום, טימין, רוזמרין, פטרוזיליה, זיתים, עגבניות מיובשות
מזליפים מעט רוטב על המנה
מגישים עם פיתות חמות וחליטת נענע
~~
מרילין איילון