מפרום מקישואים ננסיים
~~
~~
ירקות ממולאים בתערובת של בשר לחם ותבלינים, תחילה
מטוגנים ולאחר מכן מבושלים ברוטב טעים..זה מה שנקרא מפרום
ניתן למפרם חצילים, תפוחי אדמה, קישואים וכיד הדימיון
~~
מצרכים למילוי הבשר
מאתיים חמישים גרם בשר טחון
שתי פרוסות לחם או חלה מושרות במים וסחוטות
חצי צרור כוסברה קצוץ
בצל קצוץ דק
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל אנגלי
חצי כפית קינמון
רבע כפית זינג'ביל יבש
מלח- פלפל
הירקות ממולאים, מחכות לטיגון
מצרכים לטיגון
קערה עם קמח
קערה עם תערובת של 4 ביצים, כפית רסק עגבניות ומלח
שמן
~~~
~~~
מצרכים לרוטב
רבע כוס שמן
בצל קצוץ
שלוש כפות רסק עגבניות
ארבע עלי דפנה
ארבע גרגירי פלפל אנגלי
חצי כפית ז'נג'ביל
רבע כפית קינמון
מלח - פלפל
שלוש כוסות מים
הירקות המטוגנים, מחכים לבישול ברוטב
~~~
~~~
הכנה
מערבבים את כל חומרי הבשר ונותנים לנוח במקרר כשעה
פורסים את הירקות כדי שיהיה להם "פה גדול" נוח למילוי
ממלאים את הירקות בעדינות
טובלים כל ירק בקמח, לאחר מכן בתערובת הביצים
ומטגנים מכל הכיוונים
מבשלים בסיר רחב את הרוטב על אש קטנה 20 דקות
מסדרים את הירקות בצפיפות בסיר של הרוטב
בודקים שיש מים לדי כיסוי ומוסיפים אם צריך
מבשלים כשעה על אש בינונית או עד שהתפוח אדמה רך
6 תגובות:
מרלין לא יכולתי כבר להתאפק היתי חייבת לכתוב לך כמה מילים, לא רציתי קודם לקלקל לך את הבלוג המדהים שלך עם השטויות שלי אבל אבל..אחרי שראיתי מה שכתבת על הקובות והיד נקרעתי מצחוק. אז שתדעי לך שהבלוג שלך מדהים, הבישולים בדיוק מה שאני אוהבת, התמונות נפלאות הכל מעורר תאבון . את מקסימה מצחיקה ונפלאה
שיהיה רק טוב ותמיד
ענתוש
ענתוש שלי
טוב שלא התאפקת כי אני מתה על זה שאת לא מתאפקת
תודה על הכל, אוהבת אותך, מרילין
המפרום שלך משגע ומביא את החשק....
ותדעי שאי לא מחמיא ככה על כל מפרום :-))
תודה צחי, אז אקבל את זה כמחמאה כפולה!
שלום מרילין, לשבת היו לי אורחים והכנתי עוף לפי מתכון שלך וגם מפרום
שניהם יצאו מצוין
תודה רבה
רבקוש
שימחת אותי מאוד ריבקה!
הוסף רשומת תגובה