~~~~~~~~~~~~~ מושט בתנור ~~~~~~~~~~~

מושט בטיפול מינימלי
.
.
בשבוע שעבר יצאנו ל"בני הדייג" ואני הזמנתי מנה של מושט מטוגן. המנה
הייתה כל כך טעימה, שידעתי מראש, השבת נוכל משוט! אז
דודה אילנה יצאה לה השוקה, וחזרה עם שישה מושטים טריים טריים. הם
קיבלו טיפול מינימלי - חבל לקלקל - והוגשו עם סלטים חיים, חומוס
טוב, חצילים קלויים, חלה ריחנית וגם יין שמח
~~
~~
.
.מצרכים
מושט (אמנון) יפה ונקי
שמן זית
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
שני שיני שום חצוים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שתי פרוסות לימון

הכנה
משרים את הדג מספר דקות במים פושרים ומנגבים
מטפלים בדג מבחוץ ומבפנים: מושחים אותו בשמן זית, מטבלים במלח
גס, פלפל שחור, כוסברה ופטרוזיליה
בתוך חלל הבטן שמים את שיני השום ופרוסת לימון
אופים בתנור - בלי כיסוי - על חום בינוני גבוה כ- 20 דקות ועוד 10 דקות במצב גריל
מגישים עם עוד פרוסת לימון ומרגישים ביפו

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין - הייתי מה זה רוצה שיקפוץ לי אחד כזה מהצלחת שלך לפה. יופח!

אנונימי אמר/ה...

ריקי...תודה..אכן דג טעים טעים..אני מאוד אוהבת מושט...גם בתנור וגם מטוגן

מרילין