הבנות אוהבות את הקוסקוס עם הרבה מרק - הבעל מעדיף בלי קוסקוס
/
/
וו "קוסקוס בולט" הייתה מכריזה סבתי יבט, בטון מלכותי, כל יום שישי כשהינו
מגיעים אליה לסעודת שבת. בסעודה הזו לא היו מיליון סלטים, וגם לא תבשילים
מעלפים רק קוסקוס בולט ושימחה ענקית לפגוש את הבני הדודים
האהובים. עוד היום צובט הלב שהעלייה לארץ קרעת אותי מהיקרים
לי - ושהמפגשים האלו חדלו מלהיות
~~
הינו מתאספים בסלון הקטן לאפריטיף, על השולחן היה בקבוק פסטיס וקרח לגברים
בקבוק מרטיני ופרוסות לימון לנשים, ולילדים - פאנטה כתום וטעים. סבא היה
מניח בוטנים בצלוחית קטנה ודואג למלא אותה כל פעם מחדש, לפעמים גם
היו ביצים קשות חצויות לשמיניות עם מלח, פלפל ולימון ולפעמים גם פרוסות
נקניק, וכשסבתה ממש התעלתה על עצמה היא הייתה מגישה סלסלה עם בגט פרוס ולידה סלטה משויה... וכך הינו מנשנשים, מפטפטים ומשחקים..עד שהיא הייתה מכריזה
נקניק, וכשסבתה ממש התעלתה על עצמה היא הייתה מגישה סלסלה עם בגט פרוס ולידה סלטה משויה... וכך הינו מנשנשים, מפטפטים ומשחקים..עד שהיא הייתה מכריזה
~~
A table!!
~~
על השולחן חיכתה קערה עם קוסקוס, קערה עם מכסה ומצקת ובה מרק, מגש עם
,חתיכות עוף, מגש עם ירקות שהוצאו מהמרק, צלחת גדולה עם הקציצות - בולט- וכמובן קופסת מלבנית ובה סלט מרמומה רווי בשמן אדום ומבריק
~~
~~~~~ בולט - הקציצות ~~~~
מצרכים
חצי קילו בשר טחון
שלוש פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות
בצל גדול בגורד גס וסחוט
צרור כוסברה קצוץ דק
חצי כפית קינמון
מלח - פלפל
שלוש חלבונים מוקצפים מעט בעזרת מזלג
קמח בקערה
שמן לטיגון
כוס וחצי מים
כפית מרק עוף
הכנה
מערבבים בקערה גדולה את הבשר הלחם, הכוסברה
הבצל המלח הפלפל והקינמון ולשים כשתי דקות
הבצל המלח הפלפל והקינמון ולשים כשתי דקות
יוצרים קציצות, טובלים אותם תחילה בקמח ולאח מכן בחלבון המוקצף
ומטגנים מכל הכיוונים על אש בינונית נמוכה - חשוב שכל
צד יקבל צבע חום עמוק
בסיר מבשלים כדקה את המים עם המרק עוף ומחליקים אליו את הקציצות
מבשלים כ- 20 דקות
~~
~~~~~~~~~ המרק ~~~~~~~~~
~~
~מצרכים
~מצרכים
בצל חתוך לרבעים
צרור כוסברה קצוץ
גבעול סלרי חתוך לשניים
כפית פפריקה מתוקה
כף מרק עוף
שני גזרים מקולפים וחתוכים לשניים
שני קישואים נקיים מחולקים לשניים
שני תפוחי אדמה קטנים מחולקים לשניים
חצי כרוב לבן חתוך ל- 4
לפת מקולפת שלמה
ארבע חתיכות דלעת בגודל קלמנטינה כל אחת
שני כוסות חומוס מושרים ומבושלים חלקית אפשר גם קופסת שימורים
(סבתה שלי לא הייתה מוסיפה חומוס בכלל)
(סבתה שלי לא הייתה מוסיפה חומוס בכלל)
חלקי עוף: כרעיים או גב / גרון / כנפיים
,
הכנה
מטגנים בשמן את הבצל עם הכוסברה
מוסיפים את כל שאר המצרכים ומקפיצים את הסיר בשתי ידיים כדי
שהשמן והתיבול יכסה את הכל - מבשלים מקפיצים כך כ- 10 דקות
שהשמן והתיבול יכסה את הכל - מבשלים מקפיצים כך כ- 10 דקות
מוסיפים מים לדי כיסוי ועוד קצת מביאים לרתיחה ומבשלים
עד שהעוף מבושל התפוח אדמה רך - זה בדרך כלל הולך ביחד
עד שהעוף מבושל התפוח אדמה רך - זה בדרך כלל הולך ביחד
~~
~~
~~
~~
~~
תגובה 1:
במתכון הזה של קוסקוס בולט באמת צריך לשים חלבונים או שזאת טעות וצריך חלמונים?
הוסף רשומת תגובה