~~ עוגת שמרים / עוגות שמרים ~~

היש ריח יותר ביתי מעוגת שמרים שזה עתה יצאה מהתנור
??
~~
עוגת שמרים מורכבת מבצק טוב, וממילוי טוב
לפני שבועיים, בפוסט של הרוגעלך נתתי שני מתכונים לבצקים
שאני אוהבת, אחד פרווה ואחד חלבי
חבל לי לרשום אותם שוב כאן, אז פשוט ממליצה
לקרוא את ההסבר ואת המתכון כאן

~~ להלן השלבים בהכנת עוגת שמרים ~~
הכנת הבצק והטפחה
רידוד הבצק ומריחה של המלוי
קליעה לפי דוגמה רצויה
הנחה בתבנית משומנת והברשה בביצה מהולה בקצת מים
הטפחה נוספת
אפיה והרטבה בסירופ כשהעוגה עוד רותחת
~~~

~~~~~~~~~~~~~~~ סוגי מילוים שאנחנו אוהבים ~~~~~~~~~~~~~~
~~~

מילוי אגוזים ושוקולד - חלבימאה גרם חמאה
חצי כוס סוכר
רבע כוס קקאו
חמישים גרם אגוזים קצוצים
שברי שוקולד מריר או חלב או שוקולד צ'יפס
ממיסים יחד את החמאה הסוכר והקקאו
מכבים את האש, מצרפים את שאר המצרכים ומקררים
~~~~~~
מילוי פרג עשיר, מתכון של אהרוני ורפי כהן - חלבי
כוס וחצי חלב
שמונים גרם חמאה
שתי כפיות תמצית וניל
שלושת רבעי כוס סוכר
חצי כוס דבש
ארבע מאות גרם פרג טחון
שלושת רבעי כוס שקדים טחונים
שתי ביצים
מערבבים בסיר את החלב, החמאה, תמצית הוניל, הסוכר
והדבש ומביאים לרתיחה. מערבבים פנימה את הפרג והשקדים ומבשלים
למשחה שחורה שתי דקות מסירים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים
בהדרגה את הביצים, מצננים היטב
~~~
~~~
~~~

~~~
מילוי שוקולד וחלווה - פרווה
פשוט מאוד, מורחים שיכבה דקה של ממרח שוקולד
מעל הכל מפזרים חלווה מפוררת בשיכבה אחידה
~~~
~~~
~~~
מילוי שוקולד שהבנות אוהבות - פרווהמורחים שיכבה אחידה של ממרח שוקולד השחר, מעל מפזרים
אבקת קקאו וקצת קינמון אפשר לגוון ולפזר מעט קוקוס
~~~
~~~
~~~
מילוי שוקולית - חלבילהמיס מאתיים גרם חמאה עם כוס סוכר, ארבע
כפות שוקולית וכף קינמון ולקרר מעט
~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ קליעות ~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~
קליעת סולם
~~~
מרדדים את הבצק למלבן
מורחים מילוי בשליש המרכזי של הבצק
את השוליים הנותרים בשני צידי המרכז חותכים לרצועות
~~~



מקפלים את פסי הבצק על המילוי מלמעלה למטה לסרוגין
מניחים בתבנית משומנת
מברישים בביצה מעורבבת עם קצת מים
מתפיחים ואפים בעוד העוגה רותחת שמים סירופ

~~~
~~~
קליעת שושניםמרדדים את הבצק למלבן
מורחים את המלוי ומגלגלים לרולדה
~~~
חותכים לפרוסות עבות
מסדרים בתבנית משומנת מברישים בביצה מעורבבת עם קצת מים
מתפיחים כשעה ואופים
בעוד העוגה רותחת שמים סירופ
~~~
~~~
~~~

קליעת בורג
מרדדים את הבצק לשני מלבנים
על כל מלבן מורחים מילוי ומגלגלים אותם

לוקחים את שני הגלילים ומלפפים אותם

מניחים בתבנית משומנת
מברישים בביצה מעורבבת עם קצת מים מתפיחים ואופים
בעוד העוגה רותחת שמים סירופ


~~~





~~~~~~~~~~~~~ סירופ לזיגוג~~~~~~~~~~~~~


מרתיחים בסיר כוס וחצי סוכר עם כוס מים ומקררים

‏2 comments:

chanit אמר/ה...

שמעי, הכותרת המתאימה פה..
תמונות מהמאפיה הפרטית,בטוחה שריחני ועים להפליא
:-)

Gad אמר/ה...

חן חן רב. מאוד אינפורמאטיבי! בדיוק מה שחיפשתי!
(אגב הלינק לכמויות הבצק עצמו לא עובד)