~~ עוגת דני ~~



מצאתי במקרר שתיים דני שוקו ואחד וניל שהתוקף הלך והתקרב, ידעתי, זה הזמן להכין את עוגת הדני
וגם, סיבה / תירוץ להשתמש לראשונה בתבנית הסיליקון שזה עתה רכשתי העוגה מאוד פשוטה להכנה, ומאוד טעימה

מתכון מספרה של נירה רוסו "סודות מן המטבח" עם קצת שינויים




מצרכים
שלושה גביעי דני - כאמור שתיים שוקו ואחד וניל
שתיים וחצי כוסות קמח תופח
אני שמה קמח + אבקת אפיה על פי יחד של כוס קמח כפית אבקה

מאתיים גרם מרגרינה - שמתי חמאה מומסת
שלוש ביצים
כוס וחצי סוכר - שמתי רק כוס
ארבע כפות אבקת קקאו
חצי כפית תמצית רום

הכנה
מערבבים את החמאה עם הסוכר
מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב
מוסיפים את הדני ואת תמצית הרום ומערבבים
מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה ואת הקקאו ומערבבים
ויוצקים לתוך תבנית משומנת
אופים במשך כ- 35-40 דקות
ציפוי
זהו הציפוי היחיד שאני מכירה ונהנית ממנו כל פעם מחדש
~~~
ממיסים בסיר שלושת רבעי כוס סוכר + חצי כוס
קקאו + רבע כוס מים וממסיסים את הכל
מוציאים מהגז ומוסיפים 40 גרם מרגרינה
מערבבים עד שהיא נמסה וזהו

3 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

הצילו!
אילו מראות קשים באמצע הלילה...
הרגת אותי עם השוקולד הנוטף הזה...
רק חסרה לי כוס חלב ליד ופרוסה רכה ושמנמנה ואני מסודרת...

מבחן iq אמר/ה...

נראה טעים :)

סנדרה אמר/ה...

היי,
נראה מעולה.. שאלה קטנה, לאיזו גודל של תבנית חד פעמית (צריכה לאפות לגן של הקטן..) תתאים לדעתך העוגה?