~~ קציצות דגים ברוטב אדום ~~


שאלתי את הבנות איזה דג נכון לשבת והגדולה הזכירה לי את הקציצות המעולות האלה. אז לטובתי ולטובת כולם אני מעלה שוב את המתכון המעולה.



(נכתב ב- 2007)
את הקציצות של הרבנית תמר טעמתי לפני כשנה כשאירגנו 3 סעודות שבת ל- 100 איש, והן היו חלק מהתפריט. מאוד אהבתי אותן, וגם הילדים הסרבני דגים שבחבורה התחברו אליהן
.קטנות, חמודות, עדינות, אדומות וטעימות

אתמול בערב חברה ילדה..וכול החברות התארגנו לבשל לה לשבת זו מכינה קוסקוס, וזו סלטים, וזו עופות וזו כדורי שוקולד, וזו שניצלים וזו חלות, וזו עוד סלטים, וזו חמין ....בקיצור היולדת תוכל ב"ה לנוח מבישולים
וגם בניקיון
ואני קיבלתי להכין את הקציצות של הרבנית..ובהזדמנות זו גם קיבלתי את המתכון מחברתי אורה
 
 
המתכון מניב כ- 70 קציצות קטנות, בגדול של כדור פלאפל
 
 
מצרכים לקציצות הדגים
שתי חבילות של נסיכת הנילוס, זה יוצא משו כמו 750 גרם נטו אחרי הפשרה
שלושת רבע חפיסת כוסברה חתוכה
שלושת רבעי חפיסת פטרוזיליה חתוכה
בצל גדול מגורד סחוט
תפוח אדמה גדול מגורד סחוט
שני בצלים גדולים מטוגנים ברבע כוס שמן
כוס פירורי לחם
ביצה
כף אבקת מרק עוף
כפית כמון
מלח ופלפל לבן

הכנה
לטחון את הכל במעבד מזון, ללוש ולתת לנוח במקרר חצי שעה, בנתיים מכינים רוטב
 
מצרכים לרוטב
שלוש קופסאות קטנות של רסק עגבניות
שש קופסאות [של הרסק] עם מים
כף שום כתוש
רבע כוס שמן
כף פפריקה אדומה
שתי כפיות פלפל אנגלי טחון 
מלח ופלפל שחור
 
הכנה
שמים הכל בסיר, מבשלים 10 דקות בביעבוע עדין
מוסיפים את הקציצות - במצב של בעיבוע תמידי - ומבשלים כ 40 דקות
 

3 תגובות:

Chanita Harel חני הראל אמר/ה...

קודם כל תתחדשי
יש לך אינדקס מתכונים מכובד, והמון מתכונים טעימים.רואים שהם טעימים גם אם לא טעמתי. הצילומים משו משו.בסוף השבוע הכנתי חלקי עוף ברוטב צ'ילי מתוק כי ראיתי אצלך, אבל בגלל שלא היה לי מחשב פנוי על יד, יצא לי הרבה פחות משלך.פעם הבאה, אבשל עם המתכון שלך פתוח לי מול העיניים
צר לי שאני איטית עם מיילים ותגובות,בקרוב אגיע לכל, שינוי מקצועי בעבודה גוזל ממני המון משאבים
הולכת להציץ לך בכל המתכונים
שבת נפלאה
:-)

הרב השובב אמר/ה...

לא ברור לי מה עושים עם שמן הטיגון של הבצל, שכתבת שצריך לשמור.

אני מתכוין לנסות היום, עדכונים בהמשך.

תודה על כל המתכונים

אנונימי אמר/ה...

תודה על המתכונים המעולים (עוגת גבינה + מוס לימון+ רימון לקישוט הצלחת הצלחה מסחררת)
את הדגים מגישים חמים או קרים? תודה