Sambousak aux poix chiches
מצרכים בצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חמישים גרם מרגרינה
אחד וחצי כוסות מים
חלבון של ביצה
שמן לטיגון עמוק
מוסיפים את החומרים הלחים / רוטבים ולשים 10 דקות
מכסים במגבת נקיה ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח - בערך שעה
מתכון לקוח מהספר מטעמי עיראק של פסקל פרץ
Sambousak aux poix chiche - recette Irakienne
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חמישים גרם מרגרינה
אחד וחצי כוסות מים
מצרכים למלית
כוס וחצי גרגירי חומוס מבשולים - אני משתמשת בשימורים
שתי כפות שמן
שני בצלים קצוצים דק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית כמון טחון
חצי כפית בהרט
חצי כפית פפריקה חריפה - אפשר גם קצת פחות
בנוסף
שתי כפות שמן
שני בצלים קצוצים דק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית כמון טחון
חצי כפית בהרט
חצי כפית פפריקה חריפה - אפשר גם קצת פחות
בנוסף
חלבון של ביצה
שמן לטיגון עמוק
הכנבת הבצק
בקערה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטבמוסיפים את החומרים הלחים / רוטבים ולשים 10 דקות
מכסים במגבת נקיה ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח - בערך שעה
הכנת המלית
מטגנים את הבצלים עד שהם זהובים יפה יפה
שמים את החומוסים בקערה ומועכים היטב בעזרת מזל
מוסיפים לקערה את יתרת המרכיבים של המלית, כולל הבצל המטוגן
ומערבבים היטב
שמים את החומוסים בקערה ומועכים היטב בעזרת מזל
מוסיפים לקערה את יתרת המרכיבים של המלית, כולל הבצל המטוגן
ומערבבים היטב
הכנת המנה
לוקחים כ- רבע בצק מתוך הקערה, ומרדדים אותו על משטח
עעבודה מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ
קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס או צלוחית
מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז כל עיגול
מורחים את קצות העיגול בחלבון ומקפלים לשניים ומניחים בצד להתפחה
ממשיכים עם שארית הבצק
עעבודה מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ
קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס או צלוחית
מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז כל עיגול
מורחים את קצות העיגול בחלבון ומקפלים לשניים ומניחים בצד להתפחה
ממשיכים עם שארית הבצק
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסקים משני כיוונים
מניחים על נייר סופג ומתאפקים עד שזה מתקרר
הערות
לא כדאי לזוז סנטימטר מהרכב התיבול - זה מה שנותן את
הטעם של הסמבוסק
אה..ועוד משו..אין מצב שאני מכינה פחות מקילו
מניחים על נייר סופג ומתאפקים עד שזה מתקרר
הערות
לא כדאי לזוז סנטימטר מהרכב התיבול - זה מה שנותן את
הטעם של הסמבוסק
אה..ועוד משו..אין מצב שאני מכינה פחות מקילו
מתכון לקוח מהספר מטעמי עיראק של פסקל פרץ
---
---
Sambousak aux poix chiche - recette Irakienne
la pate
1/2 kilo de farine
1 cas de levure seche
1 cac de sel
50 grammes de margarine
1 verre et demis d'eau
melanger et petrir 10 minutes
Faire monter 1 heure
moi j'aime garder au frigo la nuit
1/2 kilo de farine
1 cas de levure seche
1 cac de sel
50 grammes de margarine
1 verre et demis d'eau
melanger et petrir 10 minutes
Faire monter 1 heure
moi j'aime garder au frigo la nuit
la farce
1.5 verre de poix chiche cuit
2 cas d'huile
2 gros oignons couper petit
1/2 cac de sel
1/2 cac de poivre
1 cac de cumin
1/2 cac de baharat (canelle + poivre anglais)
1/2 cac de piment rouge piquant (facultatif)
Faire revenir / brunir les oignons doucement
melanger et ecraser avec fourchette
les poix chiches, les oignons et les epices
1.5 verre de poix chiche cuit
2 cas d'huile
2 gros oignons couper petit
1/2 cac de sel
1/2 cac de poivre
1 cac de cumin
1/2 cac de baharat (canelle + poivre anglais)
1/2 cac de piment rouge piquant (facultatif)
Faire revenir / brunir les oignons doucement
melanger et ecraser avec fourchette
les poix chiches, les oignons et les epices
Preparation
etaler la pate avec roulo, decouper des ronds,
mettre de la farce au milieu
badigeoner le contour avec du
blanc d'eauf melanger a un peu d'eau
faire frire en commencant par les premiers qui se sont deja repose
etaler la pate avec roulo, decouper des ronds,
mettre de la farce au milieu
badigeoner le contour avec du
blanc d'eauf melanger a un peu d'eau
faire frire en commencant par les premiers qui se sont deja repose
5 תגובות:
המון תודות לך! נעשה ונטעם בהזדמנות הראשונה
הכנתי את הסמבוסקים האלה לערב שמחת תורה.
ארחתי חבורת אמריקאים לארוחה ישראלית וכל מה שהנחתי על השולחן נגמר!
זה היה להיט.
אפילו הבת שלי הקטנה- בת שנתיים שמאוד בררית באוכל נהנתה לנגוס בבצק.
קיבלתי מחמאות עד השמים.
תודה!
מתכון פשוט ומצויין
עינב מאוד שימחת אותי! אני נוהגת לערב הושענה רבה לצייד את הבעלי בשני קילו של כאלה לו ולחבריו..אבל השנה מודה שהתעצלתי..וכולם התלוננו
(-:
שנה טובה!
מרלין יקרה,
הכנתי את הסמבוסק מספר פעמים וכל פעם המחמאות חוזרות.... איזה כיף!!
האם ניסית לאפות אותם?
אני ניסיתי במתכון אחר וממש לא יצא טעים...
מרילין יקרה כל מתכון יותר מוצלח מהשני! ממש כיף של בלוג.. האם אפשר להקפיא את הסמבוסקים? איך הכי טוב לשמור אותם? ולכמה זמן ישארו טעימים?
הוסף רשומת תגובה