אלו פיתות נהדרות, כמו אלו שמוכרים באבולעפיה בכל מני טעמים הגשתי אותן אתמול עם קעריות חומוס / פול / בצל והן וקצרו המון הצלחה חלק מהפיתות צופו בבצל מטוגן, חלק בתערובת זעתר - שמן זית, וחלק
בשומשום-שמן זית. כולן נעלמו
בשומשום-שמן זית. כולן נעלמו
מצרכים לבצק
קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
רבע עד חצי כוס סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן
כף מלח
חצי כוס שמן
שלוש כוס מים
הכנת הבצק
בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים
ולאחר מכן מצרפים את החומרים הלחים / רטובים ולשים 10 דקות
מכסים במגבת ונותנים לנוח עד שמכפיל את נפחו
לשים שוב דקה או שתיים ושוב נותנים לתפוח
ולאחר מכן מצרפים את החומרים הלחים / רטובים ולשים 10 דקות
מכסים במגבת ונותנים לנוח עד שמכפיל את נפחו
לשים שוב דקה או שתיים ושוב נותנים לתפוח
הכנת הפיתות
לוקחים מן העיסה פיסות בצק במשקל 80 גרם ולשים אותן לכדור
לוקחים כל כדור ומרדדים לעיגול בעזרת מערוך
מסדרים בתבנית על נייר אפייה - לי יצא שש פיתות לכל תבנית
מצפים בציפוי במרכז העיגול וקצת מלח גס ונותנים לתפוח כרבע שעה
מצפים בציפוי במרכז העיגול וקצת מלח גס ונותנים לתפוח כרבע שעה
בעזר כריות האצבעות יוצרים שקעים במרכז הבצק כדי להטמיע
את המילוי וליצור שוליים מוגבהים
אופים בחום בינוני גבוה עד שמזהיב
את המילוי וליצור שוליים מוגבהים
אופים בחום בינוני גבוה עד שמזהיב
ציפוי
בצל מטוגן עם השמן שלו
זעתר מעורבב עם שמן זית
שומשום עם שמן זית
מלח גס
בהשראת מתכון שנתנה חמדה מהאתר מתכונים.נט
5 תגובות:
שלום מרילין,
אני אוהבת מאד מאד את הבלוג שלך, את אהבת הבישול והאפיה, חדוות היצירה, ההומור, והצילומים המרהיבים.
בקשר לבצל המטוגן מומלץ להוסיף לו בשעת הטיגון פפריקה מתוקה - זה מוסיף טעם וריח מקסימים!!
תודה רונית על המחמאות ועל ההצעה, בהחלט מתקבלת בברכה!
בס"ד
מרילין יישר כוח אחלה בלוג נהנית מכל רגע
1. כמה יחידות יוצא לקילו?
2.באיזה שלב בהכנה אפשר להקפיא
כשזה עדיין בצק
3.האם אפשר להקפיא חלק מוכנים ואפויים?
4.איך מפשירים כך שיהיו טובים כמו כשהוצאתי אותן מהתנור?
תודה
שלום מרילין- מה כמות המים שצריך- שלוש כוסות? זה לא ברור מהמתכון
תודה!
כן, 3 כוסות. בהצלחה!
הוסף רשומת תגובה