~~ עוגת שמנת וקינמון ~~

צילום של ניצן

המרקם של העוגה משו משו בזכות השמנת המתוקה
והטעם הבא מן הישלוב עם הקינמון..ת-ע-נ-ו-ג
שימו לב לקלות ההכנה..ממש צ'יק צ'ק
~

אפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה
בקוטר 26 או בתבנית בינונית בגודל
שווה ערך לשתי אנגליש קייק


מצרכים
שני מיכלים של שמנת מתוקה 38%
ארבע ביצים
שתי כוסות סוכר
שתי כפיות תמצית וניל
שלוש כוסות קמח תופח
כף גדושה קינמון

לציפוי
שמנת חמוצה מעורבבת עם כף סוכר
כף קינמון מעורבב עם 2 כפות סוכר חום או לבן

הכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות
שמים בקערת המערבל מיכל אחד של שמנת מתוקה, ביצים

תמצית הוניל, הקינמון ואת הסוכר ומערבלים 3 דקות
מוסיפים לסרוגין את הקמח ומיכל נוסף של שמנת וממשיכים לערבל 5 דקות
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת
אופים 45-50 דקות
עד שקיסם עף הננעץ במרכז העוגה יבש
מורחים בעדינות את השמנת החמוצה על פני העוגה
מפזרים את התערבות קינמון סוכר
אופים 8 דקות נוספות
~~~~
הערה...אני תמיד משתמשת בקמח רגיל ומוסיפה אבקת אפיה
ביחס המקובל של כפית אבקת אפיה ולכוס קמח

~~~~
בהשראת מתכון של סיידה


תגובה 1:

Unknown אמר/ה...

עכשיו בתנור... גרים בחול אז מקווה שעם הכמויות יצא בסדר. אעדכן כשתצא