~~חזה עוף עם קישוא, לימון ונענע~~

כשהכנתי את המנה חששתי משני דברים שחזה העוף, למרות שהוא הושרה במרינדה, יהיה יבש בזמן החימום בגלל שהכנתי ביום חמישי, והוגש בערב שבת ועוד חשש, שבגלל שאין רוטב במנה, כל האלמנטים "לא יתגבשו" לדי מנה, אלא שיהיו "גימום" של מצרכים האם צדקתי? ממש לא
הטיפול בהשריה שמר יפה יפה על חזה העוף, ונכון - זה לא כמו טרי מהמחבת, אבל בהחלט עסיסי וטעים.
ולגבי העדר רוטב במנה - הקישואים, העוף והלימון הפרישו מיצמים בזמן החימום מחדש (על הפלטה) מה שיצר רוטב כליל ונהדר

חזה עוף עם זוקיני, נענע ולימון / בני סיידא אני עשיתי עם קישואים רגילים


מצרכים
שמן לטיגון עמוק
שש זוקיני בינוניים חתוכים לרצועות עבות
שש מאות גרם חזה עוף חתוך לרצועות
שליש כוס שמן
שש שיני שום כתושות
חצי לימון בקליפתו פרוס דק
חצי כוס נענע קצוצה דק


למשרה
שתי כפות קורנפלור
שלוש כפות יין לבן יבש
שתי כפות רוטב סויה
שני חלבונים
חצי פלפל חריף טרי וקצוץ- נקי מגרעינים
מלח ופלפל גרוס


הכנה
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את רצועות הזוקיני עד להזהבה
מניחים במסננת לניקוז עודפי השמן
במקביל מניחים בקערה את רצועות העוף עם כל מרכיבי המשרה
מערבבים ומשרים לחצי שעה
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את העוף, מעט בכל פעם, ומטגנים
תוך כדי ערבוב עד שהעוף משנה את צבעו
מחזירים למחבת את כל העוף, מוסיפים שום, לימון ונענע ומטגנים שלוש דקות
מוסיפים את הזוקיני המטוגנים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס
לפי הטעם ומטגנים עוד שתי דקות
מגישים חם, רצוי עם אורז לבן - אני הגשתי עם תבשיל קינואה
מרילין איילון

3 תגובות:

נורית (נשמה טובה) אמר/ה...

טעים מאוד ויפה. הפתעה בפה. הכנתי עם קישואים רגילים, הייתי צריכה לשים יותר.
תודה מרילין

אנונימי אמר/ה...

במקום נענע קיצצתי כוזברה. התוצאה טובה במיוחד עם לימון

מרילין איילון אמר/ה...

כוסברה? נשמע לי מעולה!