.
לפני כ- 3 שבועות הוזמנו לאירוע משפחתי, ומתוך השפע שהוצע
הייתה עוגת סברינה שבעלי לא הפסיק להלל מאותו רגע..הוא לא הפסיק
להגיד: תכיני סברינות - תקחי מתכון לסברינות - מתי את מכינה סברינות יש סברינות
לשבת - למה את לא מכינה סברינות - שלא לדבר על זה שכבר התחיל לשלוח אלי
תמונות של סברינות במייל..שחס ושלום לא אתחמק
תמונות של סברינות במייל..שחס ושלום לא אתחמק
אתמול נפלה המוזה...ההכנה פשוטה, אבל קצת הסתבכתי עם הקטע של הטבילה
בסירופ ..פחדתי שמא הן תתפוררנה..או תתפוצצנה... ובגלל שלא הייתה לי רשת גם פחדתי שלא יהיה ניקוז טוב והן לא יחזיקו מעמד...אבל הכל עבר בשלם בסופו של דבר יצאו
לי 12 סברינות אישיות + מגש קטן
המתכון- של קרין מתוך הספר סודות מתוקים עם טיפה שינויים שלי
.
מצרכים לבצק
שלוש וחצי כוסות קמח שזה חצי קילו
כף שמרים יבשים
כף שמרים יבשים
שלוש כפות סוכר
שלוש ביצים
כפית תמצית וניל
שלוש מאות מיליליטר חלב פושר
מאתיים גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח
כפית תמצית וניל
שלוש מאות מיליליטר חלב פושר
מאתיים גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח
.
מצרכים לסירופ
ליטר מים
שלוש כוסות סוכר
חצי כוס רום אמיתי - שמתי סטוק 84
שלוש כוסות סוכר
חצי כוס רום אמיתי - שמתי סטוק 84
.
מצרכים להגשה
שמנת מתוקה אחת
שלוש כפות סוכר
תותים טריים או דובדבנים
.
הכנה של הבצק
בקערה שמים את כל חומרי הבצק היבשים ומערבבים טוב
מוסיפים את החומרים הלחים ולשים 10 דקות
עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה
מכסים ומניחים לטפיחה עד להכפלת הנפח
מוסיפים את החומרים הלחים ולשים 10 דקות
עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה
מכסים ומניחים לטפיחה עד להכפלת הנפח
משמנים היטב תבניות
מערבבים את הבלילה להוצאת האוויר
מזלפים את הבלילה לתבניות בעזרת כפית עד מחצית מגובה הדפנות
מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח הבצק יגיע לגובה הדפנות
מחממים תנור ל-200 מעלות - אופים כ-20 דקות, עד שהסברינות
זהובות, יבשות ונוקשות למגע, מצננים מעט ומשחררים מהתבניות
מזלפים את הבלילה לתבניות בעזרת כפית עד מחצית מגובה הדפנות
מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח הבצק יגיע לגובה הדפנות
מחממים תנור ל-200 מעלות - אופים כ-20 דקות, עד שהסברינות
זהובות, יבשות ונוקשות למגע, מצננים מעט ומשחררים מהתבניות
.
הכנת הסירופ
בסיר רחב מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב
עד שהסוכר נמס ואז מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי
קטנה ומוסיפים רום
שומרים על הסירופ בבעבוע עדין מאוד ומכניסים לתוכו
את הסברינות הפוכות כשהצד העליון והשחום שלהן טובל בפנים
מבשלים חצי דקה, הופכים לצד השני ומבשלים חצי דקה נוספת
עד שהסברינות תפוחות, רכות וספוגות סירופ
מוציאים בעדינות לצינון
שומרים את הסברינות המוכנות במקרר עד ההגשה
עד שהסוכר נמס ואז מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי
קטנה ומוסיפים רום
שומרים על הסירופ בבעבוע עדין מאוד ומכניסים לתוכו
את הסברינות הפוכות כשהצד העליון והשחום שלהן טובל בפנים
מבשלים חצי דקה, הופכים לצד השני ומבשלים חצי דקה נוספת
עד שהסברינות תפוחות, רכות וספוגות סירופ
מוציאים בעדינות לצינון
שומרים את הסברינות המוכנות במקרר עד ההגשה
.
הגשה
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה
מניחים כף קצפת על כל סברינה, מקשטים בחצי תות ומגישים
לי לא היה לא דובדבן ולא תות..אז שמתי טיפה ג'לי בשביל הצבע
מניחים כף קצפת על כל סברינה, מקשטים בחצי תות ומגישים
לי לא היה לא דובדבן ולא תות..אז שמתי טיפה ג'לי בשביל הצבע
.
מרילין איילון
7 תגובות:
מושלמים !! עכשיו אנא ספרי לי באיזה רום אמיתי את משתמשת? שלי נגמר והוא חיוני..במיוחד לשחזר את הסברינות שלך
נותרתי רק עם הקפה ביד:-)
חנית, אני השתמשתי בברנדי סטוק 84 הכי פושטי. כן כן אני יודעת זה לא רום, אבל נאמר לי מגבוה שזה ילך יפה מאוד.
ואכן, זה רץ.
תודה רבה :-)
מרילין הן כל כך יפות שאני חייבת לנסות ולהכינן אותן. והצילום- משהו. כרגיל אומר שאת לגמרי אשת חיל , בעלך והבנות וכל אלו שסועדים על שולחנך- התברכו בך !
תמשיכי להכין יופי של דברים הבלוג שלך נהדר.
איה תודה..
עכשיו שיש תותים..בכלל הולך להיות לך חגיגה!!
בהצלחה
מרלין תודה על המתכון
הייתי רוצה להכין כעועת סברינה אחת משפחתית. מה לדעתך גודל התבנית בה אני צריכה לאפות, והאם יש לך רעיון לגבי הטבילה בסירופ של עוגה שלמה.
תודה :)
*עוגת* כמובן
הוסף רשומת תגובה