~~ בוואריה מוקה ~~

Bavarois moka


מי שאוהב את הטעם שוקולד-מוקה, ומי שאוהב מרקם קרמי נמס בפה, ומי שאוהב להרגיש שבכפית אחת יש את כל טוּב העולם. הנה. קינוח מושלם. פינוק
הקינוח מורכב מ- 3 שכבות כשלמטה יש טורט שוקולדי, מעל קרם עשיר בטעם מוקה ומעל, ציפוי מושחט של גנאש שוקולד
~
אם מכינים עוגה גדולה (תבנית 26) , אפשר לקצר הליכים ובמקום להכין טורט כמוסבר אפשר להכין בסיס מ 100 גרם חמאה מומסת מעורבב עם 150 גרם פטי בר בטעם שוקולד מרוסק ולשטח. מהיר וטעים. כדי להכין עוגות קטנות (אישיות) הכי קל הוא ליצוק את בצק טורט שוקולד בשיכבה דקה בשתי תבניות האפיה הגדולות של התנור וכשזה אפוי, לקרוף עיגולים בגודל התבניות האישיות - בעזרת התבנית עצמה





הטורט - מצרכים / מתכון של חברתי מירי
ארבע חלבונים
ארבע חלמונים טרופים
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס קמח
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
שתי כפות שטוחות קקאו

הכנה
מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקצף יציב
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והקקאו
מוסיפים לקצף את החלמונים ואת הקמח ומערבבים בעדינות
יוצקים לתבניות המרופדות נייר אפיה עד שמזהיב  ומצננים


הקרם - מצרכים  / בהשראת מתכון של אודטה
ארבע עשרה גר' ג'לטין - 14
חצי כוס מים
שלוש כפות מחוקות של אבקת נס קפה
כפית אחת תמצית וניל
~
חמש חלמונים
מאה עשרים וחמש גר' סוכר - 125
שתיים וחצי כוסות חלב או חלב סויה
מאה גרם שוקולד מריר
~
חמש חלבונים
~
 שמנת מתוקה אפשר פרווה - 350 מ"ל

הכנה
בתוך סיר קטן מכניסים את הג'לטין עם המים, הוניל והקפה ושמים בתוך סיר אחר עם מים
 מחממים תוך בחישה עד שנהיה אחיד ובלי גושים. שומריםבצד
בסיר בינוני מערבבים חלמונים עם הסוכר ומוסיפים את החלב והשוקולד
שמים את הסיר הזה מעל סיר עם המים, מחממים ובוחשים ללא הפסקה עד שהשוקולד נמס ומכבים
שופכים את תערובת הג'לטין לתוך תערובת החלמונים ומערבבים היטב
מכניסים למקרר לכמה שעות וכשנקרש למחצה, במרקם סמיך מאוד, מוציאים מהמקרר
מקציפים חלבונים ומוסיפים את הקצף שנוצר לתערובת. מערבבים היטב
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת (350) ומוסיפים גם אותה לתערובת
~
הרכבה
אם מכינים עוגה גדולה, יוצקים את הקרם לתבנית (כשבבסיס יש ביסקוויטים או טורט) ומקררים היטב 6-8 שעות או מקפיאים
אם מכינים במנות אישיות, מסדרים את כל התבניות (כשבבסיסן עיגולי טורט קטנים) על גבי מגש גדול
ויוצקים את הקרם בעדינות פנימה בעזרת כד עם ידית או מצקת. מקררים או מקפיאים
~
אני אוהבת להקפיא בכל מקרה, ורק אחר כך ליצוק את הציפוי גנאש. וגם אחר כך אני שומרת במקפיא עד  לשימוש

~
ציפוי
מחממים 150 מל שמנת מתוקה ומכבים
מוסיפים 150 גרם קוביות שוקולד מריר ומערבבים עד להמסה
יוצקים את הציפוי כשהעוגה קפואה ומקפיאים שוב


 כדי לחלץ את העוגה מתוך התבניות הקטנות מחזיקים את התבנית בשתי ידיים ואחרי כמה שניות העוגה פשוט מחליקה מטה בעדינות. נותנים להפשיר במקרר כשעתיים לפני ההגשה
 
תראו תראו, זאת הבווריה הכין דויד המוכשר..מושלם..רואים את המרקם! כל הכבוד!



4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מאת רננות :
קינוח שמיימי שנראה ונשמע מצוין
ואיך מכינים כאלו כפיות שוקולד חמודות בבקשה ?
ושוב המון תודות על הבלוג הנפלא המלא בכל טוב .

אנונימי אמר/ה...

מרילין,
מגעגעים אליך בפורום..
נראה נפלא וינוסה עוד השבוע.. תודה על עוד מתכון נפלא

piroulie אמר/ה...

ton bavarois au moka a l'air excellent
j'en ai fait un une fois avec du café nespresso c'était très bon
bisous

דוד אמר/ה...

מרילין-המון תודות על ההדרה וההסברים המפורטים והמדוייקים שלך. דוד