~~ חזה עוף ברוטב פטריות ~~

Escaloppe de poulet sauce champignons
חזה עוף תמיד מתקבל בברכה בבית באמצע השבוע אבל כשיש לו רוטב כזה טעים הוא בהחלט יכול להיות מוגש לסעודה של שבת. שני דברים עקריים יש לנו במנה הזו: חזה עוף עסיסי עסיסי בזכות טיגון קצר במעטפת קמח ובישול מינימלי (אבל מספיק!) ודבר שני רוטב טעים טעים טעים. טוב, ודבר שלישי: פשוט ומהיר הכנה
~
אני אוהבת להגיש על יד שעועית ירוקה מוקפצת ופירה  תפוח אדמה


מצרכים
שש פרוסות חזה עוף דקות
חצי כוס קמח
מלח - פלפל
מעט שמן
~
הרוטב
בצל קצוץ
שתי שיני שום פרוסות
קופסה של פיטריות פרוסות - טרי או משימורים מסוננים
חצי כוס יין לבן יבש
כפית עד כף חרדל
מיכל ריץ הקרמה  או ריץ קפה (זהירות לא מתוק כמובן)250
כפית רוזמרין או כפית טימין  טרי או יבש
כפית פפריקה מתוקה
אופציה: כפית אבקת מרק פיטריות
מלח פלפל - עדיף גרוס

הכנה
מתבלים את החזות במלח ופלפל וטובלים בקמח משני הצדדים
מטגנים את החזות במעט שמן דקה בכל צד ומוציאים, שומרים בצד
באותו מחבת מטגנים את הבצלים להזהבה קלה תוך ערבוב בעזרת כף עץ בתחתית המחבט
מצרפים את השום ואת הפיטריות ומטגנים מספר דקות
מוסיפים את היין ומבשלים עד שכמעט ולא נשארו מנזולי היין
מוסיפים את שאר המצרכים (ריץ ותבלינים) ומבשלים שתי דקות
מסדרים את החזות במחבת, מכסים אותם ברוטב בעזרת כף מבשלים עוד דקה ומכבים
שומרים סגור עד להגשה

blancs de poulet sauce champignons
6 tranches d'escalope, epicer avec sel poivre puis  panner avec farine et frire 1 minute chaque cote. reserver
Dans la meme poele: frire 1 oignons emince, 1 ail, une boite de champignons, rajouter 1/2 verre de vin blanc et reduir. rajouter 1 cas de moutarde, 1 rich hakrama, sel poivre, thym, romarin et cuir qq minutes/ rajouter les escaloppe et eteindre apres 2 minutes.


7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אוי, כמה שזה נראה טעים.
הייתי מנגבת מנה כזו עכשיו בעזרת הפוקאצ'ה שבדיוק יצאה כרגע מהתנור.
אורני.

אודליה אמר/ה...

אפשר להקפיא?

אנונימי אמר/ה...

זה נראה נפלא ונשמע טעים מאוד.
רק הערה אחת: "מתבלים" עם ת' ולא ט'...

אנונימי אמר/ה...

תודה רבה- נראה ממש מעולה. האם חייבים לטגן קודם את החזות? (אגב, במחבת מטגנים, ובמחבט משחקים בטניס)

אנונימי אמר/ה...

מה זה ריץ' להסמכה? אני מכירה רק מתוק. האם מתאים לשים במקום חלב קוקוס??!
וכל הכבוד על המתכונים המשובחים, האתר הזה החליף עבורי את כל ספרי המתכונים והאתרים האחרים, ישר כוח!

מרילין איילון אמר/ה...

יש מוצר שניקרה ריץ הקרמה, ויש גם ריץ קפה. שניהם לא מתוקים. חלב קוקוס? לא...לא הייתי רוצה טעים של קוקוס כאן. אבל אם לא מצאתי את הריצ' הנ"ל הייתי מחליפה במרק סמיך מאבקת פטריות ומים.

שירן ג. אמר/ה...

היי מרילין ,
ראשית, יש לך מתכונים מעולים ,הכול יוצא טעים,כול הכבוד יישר כוח.

שנית ,חשוב לי לדעת האם אפשר להכין את המתכון בלי להוסיף יין לבן?

תודה מראש,
שירן.