~~ תפוחי אדמה ממולאים בקרם פטריות ושמנת חמוצה ~~



תפוחי אדמה ממולאים בקרם פטריות ושמנת חמוצה (לא שרויה)


מיותר לציין שזה סופר טעים ומנחם

צילום בועז לביא, סגנון ענת לבל

8 תפוחי אדמה בינוניים על קליפתם
¼ כוס שמן
1 כפית חמאה
1 בצל סגול גדול קלוף קצוץ
1 סלסלה של פטריות טריות פרוסות
1 ביצה
1 שמנת חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
מלח
פלפל שחור
עירית

שוטפים את תפוחי האדמה ואופים אותם בחום של 190 מעלות למשך שעה או עד שהם רכים.  כשהם כבר לא חמים מדי חותכים מהם את החלק העליון ומסירים את התוך, משאירים רק שכבת שוליים דקה, בערך 1 ס"מ. בתוך לא משתמשים במתכון הזה.
מטגנים את הבצל בשמן ובחמאה, עד שהבצל רך. מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן היטב, בערך 15 דקות. מכבים את האש, מעבירים את הפטריות המטוגנות עם הבצל לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
ממלאים את תפוחי האדמה במלית הפטריות / שמנת ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך 20 דקות. מגישים חם.



אין תגובות: