לאחרונה כתבתי כתבה קטנה על הגסטרונומיה היוונית במגזין "טעימות" וצירפתי לה שני מתכונים, אחד מהם הוא מנת השיפודיה המעולה הזו. תכינו, ותראו כמה שזה טעים. מתובל טוב, רך וטעים!
|
צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל |
אם אין זמן להכין פיתות, אל תוותרו על המנה, הכינו בכל זאת את השיפודים, וגם את הסלט, שהם מאוד מאוד טעימים.
לפיתות
280 גרם קמח רגיל (2 כוסות)
כפית מלח
4 כפות זמן זית
200 מ"ל מים
לשימון המחבת: שמן זית
לשיפודים
8 שיפודים (עדיף ממתכת, אם משתמשים בשיפודי עץ כדאי להשרות אותם במים
תחילה)
600 גרם פרגיות (ירכי עוף) חתוכים לחתיכות קטנות
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
1 כף אורגנו יבש
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
לסלט
3 מלפפונים חתוכים לקוביות
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
4 גבעולי שמיר קצוצים
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
1 שן שום קצוצה
מלח ופלפל שחור
בנוסף
1 כוס
תחינה מוכנה
מכינים את הפיתות: מכניסים לקערה את הקמח והמלח ומערבבים.
יוצקים את השמן זית והמים ומערבבים בעזרת כף עץ למשך דקה עד שכל החומרים מתגבשים
ומשהים לדקה.
לשים בקערה את הבצק 5 דקות, אם הבצק נדבק מדי לידיים אפשר לפי הצורך לשטוף אותן, לייבש אותן, להוסיף כף קמח ולהמשיך ללוש.
לשים בקערה את הבצק 5 דקות, אם הבצק נדבק מדי לידיים אפשר לפי הצורך לשטוף אותן, לייבש אותן, להוסיף כף קמח ולהמשיך ללוש.
מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים עוד 5 דקות.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים (או 8 אם רוצים מנות יוצר קטנות), לשים כל
חלק לכדור ומרדדים אותם לפיתה בקוטר 20 ס"מ בערך.
יוצקים כפית שמן זית במחבת, מכניסים פיתה אחת מזהיבים אותה, בערך 2
דקות בכל צד. ניתן להכין מראש ולהקפיא.
לפני ההגשה אפשר לחמם על מחבת חמה.
מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים.
מכינים את השיפודים:
מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים ומשרים לפחות שעה ועד יממה
במקרר.
משפדים את פיסות הבשר ומסדרים אותם על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות למשל 20 דקות
מגישים: מחממים פיתה, שמים עליה תחינה, סלט, שיפודים ומגישים
עם זיתים טובים.
תגובה 1:
אוהב מאוד את הבלוג שלך , באמת אלופה , שידרגת אותי בכמה רמות קולינריות.
כמה זמן אני צריך לחכות לתפיחה של הבצק לפני ששם על הגז?
הוסף רשומת תגובה