~~ תפוחי עץ אפויים עם קרמבל אגוזי לוז , קינוח ריחני בריא וקל להכנה ~~

צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

הפנים של התפוחים רך חם ומפנק ומשתלב נפלא עם הפירורים הפריכים בטעם נהדר של אגוזי לוז. 
את הפירורים (קרמבל) הכנתי עם שמן זית ולא עם החמאה / מרגרינה המסורתיים ונוכחותו תורם לשלמות הקינוח: טעים ביותר ואינו מכביד. אני הגשתי את הקינוח בבוקר שבת, אחרי החמין, היה מוצלח ביותר!



אגוזי לוז ותפוחים משתלבים בצורה נהדרת, המאפה החם והריחני הזה  הוא עוד הוכחה לכך – מנת קינוח אישי חורפי חמים ומפנק.
פרווה / דרגת קושי קלה / חומרים זמינים / זמן הכנה כולל 30 דקות
מצרכים
12 תפוחים ירוקים או אדומים
1/2 כוס ריבת תות  
1/2 כוס יין מתוק
12 מקלות קינמון (אפשרות)
מצרכים לקראמבל אגוזי לוז
100 גרם קמח לבן רגיל
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם אגוזי לוז קצוצים
100 גרם סוכר
4-5 כפות שמן זית
3 כפות מים קרים
מכינים את הקרמבל: מכניסים לקערה בינונית את כל המצרכים ומערבבים בקצות האצבעות. לפי הצורך אפשר להוסיף עוד  כף מים, המרקם הסופי צריך להיות כשל פירורים גסים. אפשר לשמור יממה במקרר.
מכינים את התפוחים ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות, יוצקים את היין המתוק לתבנית שתכיל את כל התפוחים.
חותכים את השליש העליון של התפוחים ושומרים בצד לנשנוש. בעזרת כפית פריזיין , סכין או קישואן, מרוקנים את הליבה של התפוחים ומשליכים. מכניסים לתוך כל תפוח חצי כפית ריבה, ממלאים את כל החלל בתערובת הקרמבל, מכניסים מקל קינמון, עורמים בנדיבות מפירורי קרמבל גם מלמעלה, מכסים בנייר כסף את התבנית ואופים 10 דקות, מסירים את הנייר ואופים עוד 20 דקות או עד שהפירורים מזהיבים. מגישים פושר לצד כפית. אפשר לחמם על הפלאטה.

אין תגובות: