~~~ עוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים ~~~

petits gato flocon d'avoine miel etc
פעם שקד ביתי הבכורה אמרה "עוגיות זה בית" ואני הבנתי מיד על מה היא מדברת..צנצנת עוגיות על השיש
שאומרת לך "קחי אותי, קחי אותי" יש בה משו מאוד חמים ושורשי ביתי, כמו שהיא אמרה
~
העוגיות האלה, מהטעימות שהכנתי אי פעם ואפילו מהטעימות שטעמתי אי פעם. ולא רק אני חושבת כך
כל עוגיה כאן היא חגיגה של של טעמים ומרקמים
לדעתי הן פשוט מעולות - קבלו המלצה ביתית
הקבועות שלנו בטו בשבט



מצרכים ל כ- 70 עוגיות
מאתיים שישים 260 גרם חמאה רכה
מאתיים 200 גרם סוכר חום דמררה
אחת 1 ביצה גדולה
חמישים 50 גרם דבש
מאתיים 200 גרם קמח לבן
חצי 1/2 כפית אבקת אפייה
חצי 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
כפית 1 כפית שטוחה קינמון טחון
שמונים 80 גרם קוקוס טחון
מאה שבעים 170 גרם שיבולת שועל שלמה
שישים 60 גרם זרעי חמניות
שישים 60 גרם אגזוים קצוצים דק בסכין, לא טחון

~לעיטור - מערבבים ושמים בקערהחופן יפה של גרעיני חמניות
חופן יפה של שומשום מלא
חופן יפה חמוציות קצוצות בסכין


הכנה
מעבדים חמאה רכה וסוכר במעבד עם וו גיטרה
מוסיפים ביצה ודבש ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה
מוסיפים קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה, מלח וקינמון
ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים קוקוס, שיבולת שועל ותערובת אגוזים
ומעבדים עד להווצרות בצק אחיד ומעט דביק
מאחסנים במקרר במשך חצי שעה
מחממים תנור - 160 מעלות
יוצרים עיגולים פחוסים ומצמידים צד אחד לעיטור שבקערה
מסדרים במרווחים על נייר אפיה שבתבנית גדולה
אופים במשך 15 דקות או עד שתחתיתן שחומה
מוציאים ומניחים להתייצבות בטמפ' החדר, כ- 10 דקות


המתכון המקורי של נטלי גריאני, שפית בוטיק סנטרל אצלי עם טיפ טיפה שינויים
petits gato flocon d'avoine miel etc
260 gr de beurre mou
200 gr de sucre brun
1 oeuf
50 gr de miel
200 gr de farine
1/2 cac de levur chimique
1/2 cac de poudre soda
pince de sel
1 cac rase de canelle
80 gramme de noix de coco
170 gramme de flocon d'avoine entier (pas de la poudre)
60 gramme de graine de tournessol
60 gramme de noix coupe fin au couto
~
decoration: melanger dans un bol
une poignee de cranberies sec coupe en petit morco
une poignee de sesame entier
une poignee de graine de tournessol ou bien de citrouille
preparation
travailler le beure avec le sucre
rajouter l'oeuf et le meil jusque homogene
rajouter farine, levure, poudre soda, canelle, sel
bien melanger
rajouter noix de coco, avoine et noix
melanger - c'est un peu colant
mettre au frigo 1/2 heure
chauffer le four a 160 degres
prendre un peu de pate, forme en boulette aplatie,
poser dans le bocal avec deco et apuyer un peu
mettre sur papier sulf sur grand plato du four
enfourner pour 15 minute a peu pres:
verifier que le dessous se colorie
laisser refroidire 10 minute avant de toucher


5 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

צודקת לגמרי הבת שלך :)
אין כמו עוגיות להרגשה ביתית
אוהבת מאוד עוגיות גרנולה ושלך נראית טעימות להפליא
אהבתי, כרגיל :)

אנונימי אמר/ה...

המתכון הוא של נטלי גריאני מרשת בוטיק סנטרל

אנונימי אמר/ה...

הכנתי כבר כמה פעמים
פשוט תענוג צרוף...

אנונימי אמר/ה...

למה אי אפשר לקבל את המתכון לפי כוסות מדידה, לא כולן מקצועיות ולא לכולן יש משקל מטבח.. תודה

אנונימי אמר/ה...

ניסיתי - התוספות לא נידבקות על העוגיה