צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל
|
אה!!!
אתם מעדיפים מתכון בריא?
כזהו שהוא מלא צבעים, מלא ויטמינים, פריך ורענן?
בבקשה, מנה יפה יפה, וסופר טעימה.
סלקים ממולאים בבורגול, סלק ואגוזים
10 סלקים קטנים
1 כף חוץ
1 כפית מלח
למלית
3 כפות בורגול גס או דק מושרה חצי שעה בכוס מים פושרים
1 בצל קטן קלוף קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצים
1/2 כוס עלי נענע קצוצים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
מיץ מלימון שלם
לרוטב
3/4 כוס טחינה גולמית
1 יוגורט טבעי 3% או 4%, אפשר גם צאון
1/2 כוס מים
2 שן שום קלופה קצוצות
1 כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור
3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
מכינים את הסלקים: שוטפים את הסלקים, מכניסים אותם לסיר, מכסים במים, מוסיפים
מלח וחומץ, סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסלקים רכים, בערך 40 דקות.
מצננים ומסירים את הקליפה. מסירים את השליש העליון של הסלקים (אפשר לשמור אותו, אם
רוצים) ומוציאים מהם את התוכן בעזרת סכין או כפית קטנה. קוצצים דק את הסלק שיצא ושומרים למלית. ואת הסלקים המרוקנים שומרים בצד עד לשלב המילוי. אפשר לשמור אותם במקרר עד 3 ימים
מראש כשהמשוחים במעט שמן זית.
מכינים את הרוטב: קוצצים את הירק והשום ומערבבים את הכל.
מכינים את מלית: מערבבים את כל המצרכים יחד עם הסלק הקצוץ.
ממלאים ומגישים: אם הסלקים היו במקרר מוציאים אותם למטבח 2-3 שעות קודם ההגשה כדי
שיוגשו בטמפרטורת החדר ולא צוננים. ממלאים את הסלקים במלית בעזרת כפית, ומגישים
לצד המטבל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה