~~ פריקסה של ילדותי + מתכון לסלטה משויה אורגינל ~~

צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל




פריקאסה של ילדותי (כריך טוניסאי)
פרווה (דגים) / רמת קושי בינונית/ זמן הכנה כ- 20 דקות
עזרים:  כ- 30 ריבועי נייר אפיה בגודל 10*10 בערך , מקומחים
את הלחמניות הקטנות האלו אי אפשר להפסיק לאכול!
נהוג להכין אותן בכל הזדמנות חגיגית, שבת אירוח, הילולה, שבת חתן וגם בפורים.
זכור לי היטב שבבר מצווה של אחי הכנו יותר מ 1000 יחידות, עטפנו אותן אחת אחת בניילון נצמד והקפאנו (כן! עם הביצים והתפוח אדמה!). וכל מי שהשתתף בה עוד זוכר את הטעם המופלא!
גם היום אנחנו נוהגים להכין אותם מראש ולהקפיא, התוצאה מושלמת באחריות.

צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל
בצק:
400 גרם (2 ו 3/4 כוסות)  קמח
1 כף שטוחה שמרים
1 כפית מלח שטוחה
1 ביצה
3/4 כוס מים פושרים
3 כפות שמן

שמן לטיגון: כ- חצי ליטר

למילוי הכריך:
1/2 כוס הריסה (מתוקה או חריפה)
100 גרם זיתים שחורים מגולענים
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
50 גרם צלפים (אפשרות)
2 קופסאות טונה  בשמן קטנות, מסוננות מפוררות
3 ביצים קשות קלופות חתוכות לקוביות
כוס סלטה משויה (מתכון בהמשך)
2 עגבניות פרוסות
1 תפוח אדמה מבושל חתוך לקוביות קטנות


מכינים את הבצק:
מכניסים לקערה את הקמח השמרים והמלח ומערבבים. מוסיפים את הביצה, המים והשמן ולשים למשך 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
קורצים פיסות בצק בגודל ביצה קטנה , יוצרים מהם לחמים מאורכים, מניחים אותם על ריבועי נייר האפיה, מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעה או עד שהם הכפילו את נפחם והם קלים למגע.

מטגנים:
 מחממים שמן בגובה של 5 ס"מ לחום בינוני, מטגנים את הלחמניות בשני הצדדים עד שהם מזהיבות ומוציאים אותן לנייר סופג. חותכים אותם לאורך.
ממלאים: מורחים על כל לחמניה שיכבה דקה של הריסה, שמים כפית סלטה משויה, ואחר כך ביצים, טונה, זיתים צלפים ופרוסת עגבניה.


סלטה משויה:
פרווה / רמת קושי קלה / זמן אפיה כ- 30 דקות

צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל


סלט פיקאנטי מושלם לכריך הטוניסאי,  ולשולחן השבת.
5 עגבניות אדומות בשלות
3 פלפלים ירוקים
5 שיני שום
מיץ משני לימונים
5 כפית שמן זית
מלח

מדליקים תנור לחום עילי (גריל). מצפים תבנית גדולה בנייר אפיה, ומסדרים עליה את כל הירקות וקולים אותם עד שהם משחימים מאוד מכל כיוון (הופכים). מכניסים את הפלפלים לשקית למשך 5 דקות ואחר כך מקלפים אותם, פותחים אותם, מסירים את הגבעול ואת הזרעים ושמים אותם על קרש חיתוך.
מקלפים את העגבניות ושמים אותם גם על הקרש.
בלחיצה קלה מוציאים את השום מקליפתם ושמם את הפנים גם על הקרש.
בעזרת שני סכינים קוצצים את כל הירקות ומעבירים אותם לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, השמן והמלח ומערבבים. שומרים במקרר

2 תגובות:

ema אמר/ה...

איך מפשירים. מגישים קר?
תודה

מרילין איילון אמר/ה...

כן, טמפרטורת החדר