קוביות מלחם של אתמול, חלה או לחמניות, יהוו בסיס נפלא לקיש הפיקנטי הזה, הנה לנו פתרון נהדר ומהיר, וגם מאוד מאוד טעים! עכשיו שנכנסנו לאב קישים הם יופי של ארוחת צהוריים.
לגבי סוגי הגבינות שנקבתי במתכון, זהו שילוב סופר טעים, אבל תרגישו חופשיים לשלב מכל הגבינות שיש לכם בבית או שאתם אוהבים, אני בטוחה שהכל יצא מאוד טעים.
חלבי / דרגת קושי קלה
מאוד / חומרים זמינים / זמן הכנה 50 דקות כולל אפיה.
לתבנית בגודל 26 ס"מ
לבסיס
4 כוסות קוביות לחם בגודל 2*2 ס"מ (ללא
הקרום)
50 גרם חמאה מומסת
1 שן שום קצוצה
למלית
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם גבינת רוקפור (או כחולה אחרת) מפוררת
100 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
לציפוי
2 בצלים סגולים פרוסים
1/4 כוס סילאן
1 כף תימין (טרי או יבש)
1 כף צנובר
מכינים את הבסיס: מפזרים על התבנית את כל מצרכי הבסיס,
מערבבים אותם ומהדקים אותם לשכבה אחידה.
מכינים את המלית: מערבבים את כל המצרכים ויוצקים אותם על
הבסיס.
מכינים את הציפוי: מעבירים את טבעות הבצל הרוס לקערה
בינונית, יוצקים מעליהם את הסילאן ומערבבים בעדינות כדי שכל הטבעות תצופנה. מניחים
את טבעות הבצל בתבנית על תערובת הגבינות, מפזרים תימין וצנובר ואופים למשך 40 דקות
בערך, או עד שהמאפה זהוב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה