צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל |
חרוסת תמרים, פקאנים, שקדים ואגוזי לוז
מעדן, פשוט מעדן.
500 גרם תמרים מזן מג'הול חצויים, ללא הגלעין
200 גרם פקאנים טבעיים
200 גרם שקדים טבעיים (לא מולבנים)
100 גרם אגוזי לוז טבעיים
1/2 כוס יין אדום מתוק (קונדיטון או ישן נושן או קונקורד)
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה זנגביל מיובש, טחון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחונה
אפשרות: פיסטוקים קצוצים
מכניסים את התמרים לקערה בינונית, מכסים במים ומשהים 6 שעות.
מעבירים את התמרים לקערת המיקסר יחד עם 1/4 כוס מי ההשריה וטוחנים
למרקם חלק בעזרת . מעבירים את התמרים הטחונים לסיר בינוני עם עוד 1/4
כוס מי השריה ומבשלים על אש קטנה, כ- 20 דקות, תוך ערבוב בכף עץ.
מכניסים למיכל המעבד מזון את הפקאנים, השקדים ואגוזי הלוז, טוחנים למרקם
דק ומעבירים את הכול לסיר של התמרים. מוסיפים גם את היין, הסוכר
והתבלינים ומערבבים תוך בישול עוד 5 דקות,
או עד שמתקבלת תערובת סמיכה. שומרים במקרר.
אם
רוצים, ניתן לקרוץ מהחרוסת עיגולים ולגלגל אותם בפיסטוקים קצוצים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה