~~ עוגיות מעמול מבצק מופלא ~~

מרילין איילון



מתקרב חודש הדר, הראש כבר במשלוחי המנות ועושה רושם שהשנה אני חוזרת למוטיב המקורי: עוגיות. אחרי שנים ששלחתי בשרים מבושלים, דגים צלויים, קובנות פיצות ושאר צ'יגעונות, השנה זה יהיו עוגיות. מקסימום עוגה. לכל היותר סמבוסק.

השבוע הכנתי עוגיות ממש ממש טובות, ממולאות באגוזים משמשים ותפוזים, רציתי לצלם ולהראות לכם אבל הבית כל כך חשוך היה, שבכלל לא טרחתי להוציא את המצלמה. מחר בלי נדר אם יהיה קצת אור אצלם. בנתיים העלתי מתכון לעוגיה הרבה יותר מסורתית, מעמול שצילמתי לפני מספר שבועות. אבל לא סתם מעמול..כי אם מעמול עם בצק שממש נמס בפה. את המתכון לקחתי מהאתר של קיצי לפני הרבה זמן ומאז הכנתי אותם הרבה מאוד פעמים, לרוב בכפולות של שתיים: פשוט מכפילה כמויות ומקפיאה.
 
מקור המתכון: שיגריס על פי בצק "עוגיות טברייניות" מ"ספר הבישולים של אודטה", הופיע באתר של קיצי

המצרכים

לבצק
250 גרם מרגרינה/חמאה
50 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח רגיל
50 גרם אבקת סוכר לבזיקה

למלית

ממרח תמרים ואגוזים או ממרח תמרים רגיל (אני מתבלת בקינמון ומעט ציפורן)
אופן הכנה
לשים את כל מצרכי הבצק, קורצים עיגולים קטנים (בגודל כדורי פינג-פונג)
משטחים ביד אחת בעזרת היד השנייה ממלאים בקצת ממרח תמרים וסוגרים לכדור.

אופים במרכז התנור, בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו כ- 25 דקות.
בודקים מידי פעם שלא יזהיבו יותר מדי. מוצאים כשתחתית העוגיות מתחילה להזהיב.
בעודן חמות בוזקים מעל אבקת סוכר. מניחים להצטנן ושומרים בקופסא אטומה


2 comments:

The Cookie Fairy אמר/ה...

אוחחח שנים שהייתי מכורה לגירסה הזו של שיגריס :)
בהחלט מתכון מופלא

Hannah Simpson-Grossman אמר/ה...

נראות נפלא! את הבצק הזה טרם נסיתי-תודה!