~~ רוגלך מבצק גבינה ממולא פלפלים קלויים - מנחם ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: דלית רוסו
 
 
בתוך הסהרונים הקטנים האלו מסתתרת שיכבה דקה של ממרח פלפלים קלויים טעים טעים. מאפה פיקאנטי חמים מושלם לימים החמים. מנחם.
צילום: בעז לביא, סגנון: דלית רוסו
מצרכים לבצק:
3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
½ כפית מלח
250 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינה לבנה 9%
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אפשר גבינה פיקנטית קשה אחרת)
למילוי:
6 פלפלים אדומים גדולים
3 גבעולי רוזמרין
4 כפות שמן זית
3 שיני שום לא לקלופות
מלח
פלפל שחור
בנוסף
1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל כתום חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1 ביצה
מעט קצח
 
מכינים את המילוי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומסדרים נייר אפיה על תבנית אפיה.
חוצים את הפלפלים לשנים, מסירים מהם את הזרעים ואת החלקים הלבנים ומסדרים את אותם על התבנית כשהעור כלפי מעלה. מברישים את הפלפלים במעט שמן זית, מפזרים ביניהם את גבעולי הרוזמרין ושיני השום ואופים עד שקליפת הגמבה מקומטת מאוד ומתחילה להשחיר. מכבים, מוציאים את הגמבות והשום מהתבנית ומכניסים אותן לשקית ל 10 דקות. מקלפים את הפלפלים והשום, מכניסים אותם למעבד מזון יחד עם מעט עלי רוזמרין (4-5 מחטים),  מתבלים במלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. ניתן לשמור במקרר כשבועיים.
מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק, בערך 5 דקות. מוציאים את הבצק מהמעבד, מחלקים אותו ל- 4 חלקים שווים, עוטפים אותם בניילון, משטיחים אותם מעט ושומרים במקרר בערך שעה כדי שיתמצקו.
מעצבים ואופים: מוציאים את הבצקים מהמקרר, מרדדים חלק אחד על משטח מקומח לעיגול בגודל של צלחת, מורחים עליו שיכבה אחידה של ממרח פלפלים, חותכים את הבצק ל- 8 משולשים בעזרת סכין או גלגלת פיצה, שמים על כל משולש, בחלק הרחב שלו, צרור של רצועות פלפלים מכל הצבעים, ומגלגלים כלפי פנים, לצורה של סהרון. מעבירים לתבנית מרופדת אפיה, מברישים במעט ביצה ומקשטים במעט קצח. מכינים באותו אופן סהרונים משאר הבצקים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהמאפים זהובים.

תגובה 1:

רות כהן אמר/ה...

שלום מרילין, האם ניתן להקפיא את הרוגלך?