~~ קרפציו תפוזים, זיתים בצלים ונבטים ~~

צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
 
קרפצ'יו מתאפיין בהגשה שטוחה של מרכיבים פרוסים דק מאוד, שמאפשרת למצרכים לספוג היטב את מיצי הרוטב וגם מציגה אותם בשיא יופיים.  סלט מלא טעמים והפתעות. לגירסה הפרווה פשוט לא שמים גבינה, גם טעים מאוד.
 
חלבי / דרגת קושי קלה / חומרים זמינים / זמן הכנה כולל 10 דקות
 
מצרכים
3 תפוזים
1 אשכולית אדומה או תפוז דם
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים פרוסים לטבעות (כדאי לבחור בסוג פיקנטי ולא הסוג הנמכר בשימורים)
1 בצל סגול פרוס לטבעות דקות
1/4 כוס עלי נענע
1/2 כוס נבטי אלפאפא
מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן זית
 
להגשה:
 100 גרם גבינת מנצ'גו פרוסה לתלתלים (באמצעות קולפן ירקות) – אפשר גבינה פיקנטית אחרת.
1/4 כוס פיסטוקים קצוצים גס
קולפים את התפוזים והאשכוליות מהקליפה הקשה ומהמעטפת הלבנה. בעזרת סכין חדה פורסים אותם לפרוסות דקות מאוד ומעבירים את המיץ שניגר מהחיתוך לכלי קטן.
מסדרים את ההדרים הפרוסים על כל שטח כלי ההגשה, יוצקים עליהם את המיץ שלהם, מקשטים בשאר המרכיבים בצורה נאה, מזליפים מעט שמן זית ומשהים 30 דקות. מקשטים בפיסטוקים ובתלתלי הגבינה ומגישים.

 

אין תגובות: