~~ לכבוד ראש השנה: דבורים ממרציפן ~~


מרילין איילון
 
דבורים ממרציפן, אין חמוד מזה! וחוץ מזה שזה יופי של קישוט (רעיונות בהמשך) זה טעים טעים, במיוחד אם מקפידים להשתמש במרציפן משובח, אחד שיש בו לפחות 70% שקדים.
 
רעיונות לשימושים:
לסדר קבוצה של דבורים בקופסה נאה ולתת לאנשים חשובים יחד עם איגרת: לגננת שממש משקיעה או לשכנה שסיפרה לך בדיוק הבוקר כמה שקשה לה.
לשים דבורה בשולי הכוסות של האורחים בערב חג (המרציפן גמיש וניתן בקלות לעשות זאת) - דבורה לכל כוס.
להניח מספר דבורים על עוגת דבש או על עוגת תפוחים
להכין קינוח אישי ולסדר עליו דבורה: דבורה לכל מנה 
לסדר צלוחית עם דבש (זאת שטובלים בה את התפוח) וסביבה דבורים במעגל, בשולי הצלוחית
 

מרילין איילון


 
 
מצרכים לדבורים ממרציפן (כ- 10 דבורים, תלוי בגודל)
100 גרם מרציפן (עדיף איכותי, עם 70% שקדים)
מעט צבע מאכל צהוב (בג'לי או אבקה)
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן או 5 גרם חמאת קקאו
100 גרם שקדים פרוסים
אפשרות: אבקת נצנוץ בצבע זהב (להשיג בחנויות המתמחות)
 

מכינים את הדבורים:
בוחרים את השקדים השלמים והיפים ואם רוצים, מברישים אותם במעט אבקת זהב. שומרים בצד.
מוסיפים למרציפן מעט צבע מאכל ולשים אותו עד לקבלת הצבע אחיד (כדאי להוסיף את הצבע בעזרת קיסם, מעט בכל פעם, עד שמגיעים לצבע הרצוי)
קורצים מהמרציפן כדורים קטנים בגודל ובצורה של בוטן ומסדרים אותם על נייר אפיה, בשורה.
מכניסים את השוקולד ואת השמן (או חמאת הקקאו) לשקית זילוף וממיסים אותו בכלי עם מים חמים עד להמסה מלאה. בעזרת קיסם לוקחים מעט מהשוקולד המומס שבשקית ומציירים לכל גוף שתי עיניים. גוזרים חור קטנטנן בשקית ומזליפים עליהם 2 פסי שוקולד.
בעזרת סכין חדה חורצים בצדי הגוף 2 חריצים ונועצים בהם את הכנפיים. שומרים בכלי אטום במקרר עד לשימוש (ניתן להכין עד שבוע מראש).

מרילין איילון


2 comments:

hadar ben-sade אמר/ה...

נהדר! פוסט יפהפה ונהדר!

ועוד רעיון: אני אוהבת לשים לכל אורח דבשיה אישית קטנה (כמו שמחלקים בגני הילדים) או צנצנת דבש פצפונת על הצלחת
ואליה להצמיד דבורת מרציפן כזו.

מרילין איילון אמר/ה...

מהמם!