~~ באבא ברנדי פסיפלורה מוגש עם סלט טרופי~~

צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

מה אני יכולה לספר על הדבר המופלא הזה? שילוב מושלם של בצק שמרים חמאתי ספוג בסירופ טעים ולא מתוק מדי, קצפת עם טעם ונילי מודגש בזכות השימוש במקל וניל אמיתי, וסלט טורפי המשלב אננס, פסיפלורה, קוביות קטנטנות של ג'ינג'ר מסוכר. חותכים חתיכה עם הכפית לכל האורך ומקבלים ביס מושלם. אצלי בבית קטנים וגדולים ממש התלהבו מהמעדן הזה, וגם הדודים שקיבלו משולח פירגנו מאוד.
 
 
חלבי / דרגת קושי בינוני, מורכב / חומרים זמינים / זמן הכנה כולל שעה 
 
 
כדי להכין מאפה בצורת גליל כמו בתמונה יש צורך בתבניות אישיות בעלות שוליים בגובה 15 ס"מ.  אם לא מוצאים כאלה, ניתן לאלתר בקלות: לוקחים 6 תבניות מאפינס חד פעמיות, עדיף מקרטון קשיח. לוקחים נייר אפיה וגוזרים אותו לרצועות באורך 20 ס"מ ואורך  15 ס"מ,  מלפפים כל רצועה לגליל בגובה 15 ס"מ ובקוטר התבנית, שיוכל להיכנס לתוכה בקלות, ומהדקים את הנייר כדי שלא ייפתח. מכניסים לכל תבנית גליל מנייר אפיה ומהדקים אותו לתבנית כדי שהמאפה לא יתרומם יחד עם הנייר בזמן האפייה. 
 
6 מאפים אישיים
מצרכים לבצק
250 גרם קמח לבן
100 מ"ל חלב פושר
25 גרם שמרים טריים לחים
50 גרם סוכר
קורט מלח
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה אך לא נוזלית
לשימון: 50 גרם חמאה נוזלית
לסירופ
2 כוסות מים
1 כוס מיץ תפוזים
תוכן של 6 פסיפלורות
2 כוסות סוכר
½ כוס ברנדי
לקצפת
1 מקל וניל
2 מכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל)
4 כפות סוכר
לסלט
½ כוס סירופ מוכן
2 כוסות אננס חתוך לקוביות קטנות (עדיף טרי, אפשר משומר)
תוכן של 3 פסיפלורות
3 קוביות ג'ינג'ר מסוכר חתוך לקוביות קטנות
מעט עלי נענע
 
מכינים את הבצק: ממיסים בקערה קטנה את השמרים בחלב הפושר. מכניסים לקערת המיקסר עם וו K את הקמח, הסוכר, והמלח ומערבבים. מוסיפים את החלב עם השמרים ואת הביצים ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד ומבריק. מוסיפים את החמאה כפית אחר כפית, בהפרש של דקה, תוך כדי לישה. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח שעה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מברישים את התבניות המוגבהות בחמאה מומסת.
מזליפים ואופים: מעבירים את הבלילה לשקית זילוף, חותכים פתח בקוטר 2 ס"מ ומזלפים מהבצק לתוך התבניות, עד ל- גובה. מתפיחים 10 דקות ואופים כ- 20 דקות, או עד שהמאפה זהוב. מוציאים מהתנור ומקררים לגמרי. רצוי להכין יום מראש.  כשהמאפה קר מחלצים אותו מהתבנית ומנייר האפייה.
מכינים את הסירופ: מכניסים לסיר בינוני את המים, מיץ התפוזים, תוכן פירות הפסיפלורה והסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. מכבים, מוסיפים את ברנדי, משהים 10 דקות ומסננים כדי להיפטר מזרעי הפסיפלורה. שומרים חצי כוס סירופ לסלט.
משקים את המאפים: מסדרים את המאפים הקרים על רשת מעל תבנית ומרטיבים אותם בסירופ חם, לאט לאט, כף אחר כף, עד שהם ספוגים ממש. מעבירים כל מאפה לצלחת הגשה. אפשר להכין יום מראש ולשמור בכלי סגור היטב במקרר.
מכינים את הקצפת: חותכים את מקלות הווניל לאורכם, בעזרת סכין מחלצים את כל הזרעים השחורים שבפנים ומעבירים אותם לקערת המערבל. מוסיפים לקערה את השמנת המתוקה ואת הסוכר ומקציפים למרקם של קצפת. מעבירים לשקית זילוף בעלת צנתר כוכב גדולה ומזליפים מהקצפת על המאפים (ניתן לחצות את המאפים במרכז, כמו בתמונה).
מכינים את הסלט: מכניסים את כל המצרכים לקערה קטנה, מערבבים ומחלקים מהסלט עם המיץ בעזרת כף סביב לכל מאפה.
 

אין תגובות: