הם רצו תפוחי אדמה בתנור, אני, עוד בטראומה מהמשקל שהתווסף אחר חנוכה, רציתי רק תוספת של ירק. בצ'יק צ'יק נולדה תוספת ששימחה את כולם, ורק אציין שהכרובית שלי התחסלה יותר מהר מתפוחי האדמה שלהם , ולא רק על ידי!
יתרה מזו, המנה זכתה לציון "תרשמי מהר איך הכנת ותעשי לנו בדיוק אותו דבר בשבת הבאה". וגם בציון "את חייבת לשים את זה בבלוג". אז שמתי. יופי של תוספת.
מצרכים
1 כרובית מפורדת לפרחים גדולים
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
2 עלי דפנה
1 בצל פרוס
1 כף שטוחה שום כתוש
1 כפית תבלים טורשי חמוצים (אפשר גם קארי)
מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן
1/4 כוס מים
מכניסים לקערה גדולה את הכרובית, תפוחי האדמה, הבצל ואת עלי הדפנה.
מערבבים בכלי קטן את השום, הטורשי, המלח, הפלפל, השמן והמים.
יוצקים את תערובת התבלינים על הירקות, מערבבים עד שהם מצופים היטב, מעבירים את הכל לתבנית אפיה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 40 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים ומעט שזופים.
מגישים עם כוסברה או פטרוזיליה.
3 תגובות:
לשים נייר כסף על התבנית??
נייר אפיה יהיה מעולה
תודה על מתכון מעולה, הילדים באמת אהבו גם את הכרובית
הוסף רשומת תגובה