חודש טוב!
אך הולך אצלכם עם ההכנות לחג? מנקים? אוספים מתכונים? מדחיקים?
אתמול בערב הכנתי קילו עוגות שמרים וזה למראת שהצהרתי שסיימתי עם האפיה ושאני לא אכין כלום בין פורים לפסח. פשוט לא יכולתי לתת לראש חודש לעבור בלי עוגת שמרים, זה כבר "בדם" מוטבע אצלי. אז שילבתי חצי קילו קמח לבן שנשאר לי, וחצי קילו קמח מלא שחילצתי מארגז החמץ, הכנתי את המתכון הקבוע שלי לעוגות פרווה תוך שהוספתי מעט יותר מים והתחלתי לקלוע אל תוך הלילה. כשהלכתי לישון ב- 12:00 בלילה עמדו על השיש:
2 רולדות פרג - שוקולד שקדים פרוסים קלויים
2 רולדות קוקוס תפוז ומי זהר
1 עוגת שושנים שוקולד עשיר + שוקולד ציפס
1 עוגת שושנים שוקולד עשיר + חלבה
2 רולדה חמאה סוכר חום קינמון ושקדים פרוסים
מגש גביניות
חלק הגשתי לארוחת בוקר חגיגית לכבוד ראש חודש ואת השאר ניקח אתנו היום לבאר, שכן בע"ה נשאב מים בשביל להכין מצות עם המים "שלנו" יחד עם עוד משפחות ועל הדרך אולי נזכה גם לברך את ברכת האילנות ברוב עם. "היוצא בימי
ניסן, ורואה אילנות פרי שמוציאות פרחים, מברך: "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך
העולם שלא חיסר בעולמו כלום וברא בו בריות טובות ואילנות טובות ליהנות בהם בני
אדם"." מתוך האתר "הלכה יומית"
אתמול ערכתי שוב את טבלת ההכנות לפסח, הלכה למעשה נשאר פחות משבועיים.
המשימה העיקרית שלי היא שביום רביעי הבא, זה שלפני השבת הגדול הבית יהיה כשר לפסח.
בנתיים כבר סיימנו עם הקניות הבסיסיות לחג לפי רשימה קבועה והכל הוכנס למקומות
- מוצרי מזווה למגרה שכבר ניקיתי
- מוצרים קפואים במקפיא שכבר ניקיתי
- מוצרים קרים במקרר, במדף שכבר ניקית (עטוף)
עוד לא קניתי עופות שכן אני נוהגת לקנות עופות שלימים ולפרק אותם בעצמי, ולא אוכל לעשות זאת עד שהבית לא יהיה כשר.
חמאה
מרגרינה
שמן
שמן זית
חומץ
רסק
עגבניות
עגבניות
מרוסקות
מלח
דק
מלח
גס
סוכר
קפה
תה
פלפל
שחור
אבקת
מרק עוף
פפריקה
מתוקה
כמון
כורכום
קינמון
אבקת
אפיה
אבקת
קקאו
שוקולד
מריר
קוקוס
סילאן
אגוזי מלך
סוכר
וניל
ממרח
שוקולד
ריבת
תותים טובה
בשר
טחון כשר לפח
בשר
מספר 5
שריר
כשר
סלמון מעושן כשר לפסח
עוגיות
כשרות לפסח
עלי
גפן
אורז
בסמטי
מברשות
שיניים לכולם
מטאטה
יעה
שעווניות
יין + תירוש
מבחינת ניקיונות המצב לא משהו: החדר של ההורים הוא היחיד שהוא גמור לגמרי: ארונות, חלונות, קירות, וילונות, שידות ועוד. בשאר החדרים סיימתי את פנים הארונות כולל מיון והיום אני מתכוונת לסיים את החלונות שלהם. אני יודעת שיש שמעדיפים לא לגעת החלונות עד אחרי לג בעומר, ובשנה שעברה שמעתי לעצתם, והחלטתי שזה ממש לא מתאים. לעבור את הפסח כשהחלונות לא מבריקים זה לא זה. לא אחזור על הטעות הזו.
בע"ה בקרוב מאוד (אולי עוד היום) העלה מתכון חדש בבלוג, אבל לא חדש במטבח שלי, עוגה בחושה נהדרת המשלבת תפוחי עץ, אגסים ואגוזים. היא גם פרווה, גם קלה להכנה, וגם, כמובן, כשרה פסח.
בשורות טובות
מרילין
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה