~~ מכתבים מהמטבח, מתכונים וסיפורים ~~


בס"ד
יפה, טעימה ומשביעה, השקשוקה מציגה את המטבח היווני במיטבו: העגבנייה במרכז, ומסביבה החציל, שמן הזית כמובן גם הפלפלים הצבעוניים. והפטה. הפטה הנהדרת. אפשר להגיש עם פיתה או לחם טוב. המנה מצוינת כארוחת ערב.


~~ מרלוזה בציפוי פיקאנטי~~


אנו נכנסים לימי אב שבהם אנחנו נמנעים  מלאכול עוף ובשר, זה הזמן ליהנות מדגים גם באמצע השבוע!
מרלוזה מטוגנת היא אולי הדג האהוב ביותר בקרב הבנות - וגם אנחנו, הגדולים לא נשארים אדישים מולו (ה?), במיוחד כך מייד איך שהוא (היא?) יוצאה(ת?) מהמחבת




~~ קציצות טונה בלימון וסלרי ~~

הקציצות מאוד עסיסיות וגם קצת מתפצפצות בזכות השומשום. הטעם של הלימון והסלרי משבח מאוד את הקציצות טונה המסורתיות ואפשר גם לשלב מעט לימון כבוש לנגיעה טוניסאית
קל מאוד להכין, (צריך רק טיפה סבלנות בחיתוך הלימון והסלרי) וחביב מאוד על הילדים.




 
~~ מג'דרה בורגול ~~
 

תבשיל נהדר שמתאים במיוחד לשבוע שחל בו 9 באב - הוא גם משביע, גם ממלא את מקומו של הבשר וגם סמלי - הרי שנהוג לאכול עדשים כאות לאבל.  הכנתי את התבשיל כבר מספר פעמים, וגם השנה הוא יאכל רגע לפני כניסת הצום




~~ פשטידת פטריות פרווה ~~

היא יפה, היא טעימה, היא פרווה



 

בשורות טובות, מרילין


אין תגובות: