~~ קציצות בשר עסיסיות בטעם פלאפל ~~

Boulette de viande gout falafel


אלתור בשעות הערב המאוחרות הביא לתוצאה מעולה, הקציצות פריכות מבחוץ, רכות בפנים והטעם..הטעם משו משו! מי שאוהב קציצות פלאפל ימצא כאן את מבוקשו, אותו טעם אופייני וממכר. כדאי לאכול אותן ישר כשהן יוצאות מהמחבת, אבל הן מעולות גם אחרי חימום חוזר.



מצרכים
500 גרם בשר טחון
1 בצל קלוף חצוי
1 צרור כוסברה חתוך גס
1 תפוח אדמה קלוף חצוי
10 שיני שום קלופים
1.5 כוסות, גרגירי חומוס מושרים לילה שלם, מסוננים ויבשים (לא מבשלים!)
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונים
1 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם

הכנה
מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים פרט לבשר הטחון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומשהים חצי שעה (אפשר גם יותר). מחממים שמן במחבת גדולה, עדיף כזו עם תחתית שאינה נדבקת, לוקחים מן התערובת, יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים עד להזהבה. כשהצד התחתון מוזהב היטב (ולא לפני כן, אחרת הקציצה תרצה להתפרק), הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים למגבת נייר ומגישים. 








ingrédients
500 g de bœuf haché
1 oignon pelé et coupé en deux
1 bouquet de coriandre, hachées grossièrement
1 pomme de terre pelée et coupées en deux
10 gousses d'ail, pelées
1.5 verre de pois chiches trempés la veille, et esuye.
1 cuillère à café de curcuma
1 cuillère à café de cumin
1 cuillère à café de coriandre moulue
1 cuillère à café de bouillon de poulet
Sel et poivre
2 oeufs
1/2 tasse de chapelure

préparation
metter Dans le robot culinaire tous les ingrédients sauf la viande hachée et broyer jusqu'à ce que la texture soit lisse. Transférer dans un grand bol, ajouter le boeuf haché, bien mélanger jusqu'à consistance homogène et laisser reposer une demi-heure (vous pouvez même plus). Chauffer l'huile dans une grande poêle, de préférence avec le fond ne colle pas, prenez le mélange, formant un galettes plates et faire dorer. Comme face inférieure bien dorée (et pas avant, sinon les boulette veulenet de s'effritees), tourner et faire frire l'autre côté. Retirer la serviette en papier et servir.

4 תגובות:

עדי דימרי אמר/ה...

את החומוס מבשלים?
מה אפשר במקום גרגרי כוסברה?

מרילין איילון אמר/ה...

את החומוס לא מבשלים
אפשר לוותר על זרעי הכוסברה

בהצלחה!

ortal p אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
ortal p אמר/ה...

אפשר להקפיא?
א"כ, איך מומלץ? לפני טיגון או אחרי?