~~ עוגת משמשים וקצף ביצים ~~

 gateau aux abricot et mousse de blanc neige - recette en francais plus bas




את המתכון לעוגת המשמש קצף פרסמתי בשנה שעברה, אבל עכשיו ששאי עונת המשמש, והם באמת נהדרים (טעמתם?) הרגשתי אחריות להעלות אותה שוב כדי שנוכל שוב להינות ממנה.
עוגה קלה להכנה, חגיגית, פרווה במקור, ומאוד טעימה. למטה בצק משובץ משמשים חמצמצים, למעלה קצף רך ומפנק. נהדרת!
המתכון במקור של פסקל פרץ רובין, עם שינויים של דליה ב (הפחתת סוכר)


החומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת): 

4 ביצים, מופרדות 
1/3 1 כוסות סוכר 
1 שקית סוכר וניל 
1/3כוס שמן 
1/3 כוס מים 
1/2 1 כוסות קמח תופח מאליו, מנופה 
כ-10 משמשים, מגולענים , טריים 
1/4 כוס סוכר 

ההכנה: 

1. שמים בקערה גדולה את החלמונים עם כוס מהסוכר ועם סוכר וניל. טורפים היטב ומוסיפים בהדרגה את השמן והמים, לסירוגין. מוסיפים את הקמח ובוחשים לתערובת חלקה. 
2. מעבירים את התערובת לתבנית. טובלים את צידם החתוך של המשמשים בסוכר ומניחים על הבלילה בתבנית. 
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-45-50 דקות, או עד שהבצק יזהיב והתייצב.
4. מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר, ממשיכים להקציף לקצף נוקשה. 
5. מורחים את הקצף על העוגה האפויה ואופים כ-7-10 דקות נוספות, עד שהקצף מזהיב קלות. מניחים להצטנן. 






traduction google   - gateau aux abricot et mousse de blanc neige

4 œufs, séparés
1 1/3 de tasse de sucre 
1 sachet de sucre vanillé
1/3 de verre  d'huile
1/3 verre  d'eau
1 1/2 verre de farine auto-levante, tamisée
Environ 10 abricots, dénoyautées, frais
1/4 de tasse de sucre

préparation:

1. Mettez les jaunes d'œufs dans un grand bol avec une tasse de sucre et le sucre vanillé. Bien battre et ajouter graduellement l'huile et l'eau, et à l'extérieur. Ajouter la farine et remuer le mélange soit lisse.
2. Transférer le mélange dans la un moule 26 cm. Trempezles abricots coupe de leurs côtés sont utilisés dans le sucre et placez la pâte 
3. Cuire dans un four préchauffé à feu moyen (180 °) environ -45 à 50 minutes, ou jusqu'à ce que la pâte dorée et stabilisé.
4. Battre les blancs d'œufs dans un mélangeur à grande vitesse. Une fois la mousse produite lentement et progressivement ajouter le reste du sucre et continuer à battre les blancs en neige ferme.
5. Etaler la mousse sur le gâteau du four et cuire au four pendant environ 7-10 minutes, jusqu'à ce que la mousse légèrement doré. Laisser refroidir.






מ

אין תגובות: