salade d'aubergine aevc citron ail sauge et pitsache
הסלט נולד מחצילים שיצאו מטיגון בדיוק כשניצן חזרה מקטיף מרווה והתגלה כטעים במיוחד - מי שאוהב מרווה יתענג על כל ביס. להגיש עם פרוסת חלה ליד, או לחם "שווה".
מצרכים
1 חציל ארוך
1 כף גדושה מלח גס
שמן לטיגון (סויה או קנולה או זית)
1 לימון חצוי לשניים
2 שיני שום קצוצות דק
6 עלה מרווה חתוכים לרצועות דקות
חופן פיסטוקים קלופים טבעיים חתוכים גס
הכנה
פורסים את החציל לפרוסות בינוניות, שמים אותן במסננת מפזרים מלח גס, משהים ל- 20 דקות, שוטפים ומנגבים.
מטגנים את החצילים בשמן, על אש בינונית, בשני הצדדים עד שהם מזהיבים ומעבירים למגש עם נייר סופג.
מסדרים את פרוסות החציל על צלחת הגשה בצורה נאה, מפזרים את השום, סוחטים עליהם את הלימון ובעזרת כפית מוציאים מעט מבשר הלימון, שגם הוא יצטרף לחציל, מפזרים את המרווה, מכסים ונותנים לסלט לנוח שעה לספיגת הטעמים. אפשר גם להכין יום מראש ולשמור מכוסה מקרר ואז מספר שעות לפני ההגשה מוציאים מהמקרר כדי שהסלט יהיה בטמפרטורת החדר, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה