~~ אוזני סמבוסק ~~



אוזני המן פיקאנטיים ומוצלחים באחריות! איך אני יודעת? בשנה שעברה הכנתי כמות נכבדת מהם וכל מי שקיבל "דרש" את המתכון. שימו לב, הבצק מאוד נוח לעבודה וגם טעים מאוד, המלית מעולה גם היא וביחד, שילוב מוצלח במיוחד.


מצרכים לבצק (מתכון של אורי שפט אצלי עם מספר שינויים)

1 כפית מלח

1 כפית סוכר
100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) מים קרים מאוד
200 גרם חמאה קרה מאוד (רבע שעה במקפיא) חתוכה לקוביות
350 גרם (½2 כוסות) קמח קר מאוד
1 כפית זרעי קימל (תוספת שלי)
1 כפית פפריקה מתוקה (תוספת שלי)
    מצרכים למלית
    1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס 3 כפות שמן
    2 בצלים גדולים קצוצים דק
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור
    1 כמון טחון
    1/2 כפית בהרט
    1/4 כפית פפריקה חריפה
    מכינים את הבצק: מערבבים מלח וסוכר במים כדי שיתמוססו. מערבבים את הקמח עם זרעי הקימל והפפריקה המתוקה. מעבדים את הקמח עם החמאה על משטח עבודה או במעבד מזון במשך 2 דקות, עד שנוצרים גושי בצק. מוסיפים מים וממשיכים לעבד רק עד שמתגבש בצק.  עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ-3 שעות.
    מכינים את המלית: מטגנים את הבצלים בשמן עד שהם בצבע קרמל בהיר. טוחנים למרקם חלק את גרגירי החומוס יחד עם הבצל המטוגן והתבלינים.
    מרדדים, ממלאים, אופים: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח, קורצים ממנו עיגולים, שמים כפית מלית במרכז כל עיגול וסוגרים לצורת אוזן המן. אם רוצים, מברישים בביצה ומפזרים מעט שומשום. מעבירים לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות עד לצבע זהוב, כרבע שעה.


12 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

בדיוק מה שחיפשתי!!!
יש לך רעיון לעוד מליות מתאימות?

תודה רבה

מרילין איילון אמר/ה...

לא, אין לי רעיונות כרגע. אולי תרד?

אנונימי אמר/ה...

פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן ו/או פטריות... או מילויי גבינה שונים - כמו בבורקס..

יונתן הפקות ומולטימדיה אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
יונתן הפקות ומולטימדיה אמר/ה...

כמה זמן ניתן לשמור לאחר האפיה והאם ניתן להקפיא או שהמלית תהרס

ניצן אמר/ה...

הי מרלין
מאוד מאוד אוהבת את כל מה שאת עושה!
האם אני יכולה להכין את הבצק ערב לפני?

אנונימי אמר/ה...

רציתי לעדכן שהכנתי עם שמן במקום חמאה ובמילוי שמתי תפוא ובצל ויצא מאוד טעים!!!
תודה רבה לך! העשרת את שולחן החג!

מרילין איילון אמר/ה...

כן, אפשר להכין את הבצק יום לפני, וגם את המילוי.

תודה על העידכון, אולי גם אני אנסה עם שמן!

חן קליין אמר/ה...

מרלין שלום,
ראשית, אני נהנית מאד מהאתר וממך. מקסים.
רציתי לשאול האם ניסית להקפיא?
הם כבר בדרך לתנור...

מרילין איילון אמר/ה...

כן, עובר הקפאה בכיף

liat אמר/ה...

כמה שמן בבקשה?

נעמי פרידנברג אמר/ה...

כמה אוזני המן יוצאים מהכמות הזו? או שכדאי לי להכפיל כמויות?