~~ פוקצ'ה בניחוח טבולה - גם טעים גם יפה ~~

focaccia facon tabouleh
 
 
מצד אחד שפע עשבים טריים וריחנים מונחים על השיש ומצד שני התשוקה שלי לאפיה - כך נולד המאפה . הוא הוגש פעמיים עד כה, בפעם הראשונה לצד גבינות וביצים בארוחת ערב משפחתית ובפעם השניה בסלסלת הלחמניות בסעודה של שבת.
עוד כשהפוקצ'ות בתנור תרגישו איך ניחוח הנענע, הפטרוזיליה והעגבניות משתלבים עם ריח השמרים...וי, איזה ריח!
הבצק קריספי מלמטה, רך ומפנק מבפנים והטעם נפלא, מאוד מזכיר את טעמי הטבולה הכל כך אהובים אצלנו.
 
 
 
מצרכים  לבצק (כ-
10 פוקצ'ות בינוניות)
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
4 כוסות מים - מידה של כוס חד פעמי
1/4 כוס שמן זית

כוס פטרוזיליה קצוצה
כף קליפת לימון מגורדת
~

תוספות
גבעולי פטרוזיליה
עלי נענע
חצאי עגבניות שרי
בצל ירוק קצוץ דק
מלח גס
מעט שמן זית
הכנה
מכינים את הבצק: מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר, מערבבים טוב, מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
מוסיפים את המים ולשים 7 דקות. מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי לישה של עוד 3 דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה וקליפת הלימון ולשים עד להטמעה.
מכסים בניילון ונותנים לבצק לנוח עד להכפלת הנפח, בין שעה ל- 3 שעות, תלוי במזג האוויר.
~
מעצבים ואופים: מדליקים את התנור ל- 200 מעלות ומרפדים 3 תבניות אפיה בנייר אפיה. 
בעזרת ידיים משומנות במעט שמן זית מחלקים את הבצק ל- 10 חלקים, משטיחים אותם על ניירות האפיה, מקשטים בגבעולי פטרוזיליה, נענע, עגבניות ובצל ירוק, מזליפים מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ולוחצים/ מטמיעים מעט בעזרת קצות האצבעות.
אופים בחום גבוה עד שמזהיב 
 
 


Focaccia facon tabouleh
Preparer une pate avec 1 kilo de farine, 2 cas de levure seche, 4 cas de sucre, 1 cas de sel, 4 verre de 200 ml d'eau et 1/4 de verre d'huile d'olive. Petrire 10 minutes et incorporer 1 verre de persil hache + 1 cas d'epluchure de citron et ptrir encore un peu. laisser gonfle.
Rechauffer le four a 200 degres et preparere 3 plat avec papier sulfurize.
avec des mains huilees separer en 10 patons, etaler les sur le papier et decorer avec de tige de persil, des feuilles de menths, de l'oignons vert cisele et des demis tomates cerises.  verser un peu d'huile d'olive et de gros sel et enfourne a four chaud jusque jolie coloration.




7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אוי מרילין,מרילין...אין בלכסיקון שלי מילים לתאר את רגשותי כלפייך וכלפי יצירותייך הנפלאות.אלוהים אוהבת אותך.
את מוכשרת ומקסימה ברמות על. התברכת ותבורכי.
תודה לך
טליה

אנונימי אמר/ה...

מקסים
באיזה שלב מוסיפים את השמרים?

שושנה אמר/ה...

את השמרים מוסיפים בשלב הראשון יחד עם הקמח והסוכר

מרילין איילון אמר/ה...

תיקנתי, שמרים בשלב הראשון.

אנונימי אמר/ה...

היי שמי עדי ואני מאד נהנית מהבלוג שלך. יש לך מאכלים טובים. הפוקצה הזו כל כך יפה......שעוברת מיד למועדפים. בקרוב אכין גם. תודה עדי.

גדולה אמר/ה...

מדהים בפשטותו-כתמיד, היצירתיות שלך עובדת!...מתאים לט"ו בשבט,לא,כן?תודה!

מרילין איילון אמר/ה...

נכון..לא חשבתי על טו בשבט!