~~ מכתב מהמטבח שלי, מתכונים וסיפורים ~~

בס"ד
 
אמפנדה היא כיסון קטן ממוצא ספרדי מסורתי ונפוץ מאוד במטבח הדרום אמריקאי. הכיסון ממולא במגוון מליות המשתנות על פי מנהגים אזוריים: המפורסמים שבהם מכילים בשר, דגים, ביצים וגם תפוחי אדמה ונהוג להגיש אותם כמתאבן, כמאפה פיקנטי על מזנון או כמנה ראשונה. היום בחרתי למלא אותם במלית המדגישה את הטעם העמוק והנקי של העגבנייה, אבל אפשר גם לגוון ולהוסיף למלית טונה או ביצה קשה.
 
 
~~ מרק עגבניות קר ~~
נעים להתחיל ארוחת קיץ עם ספק משקה ספק מרק צונן צונן
כאן המרק עגבניות מקבל עומק נוסף בזכות הגמבות והפלפלים
גם יפה גם טעים ולא פחות חשוב מרענן מאוד
 
~~ עגבניות ממולאות באורז ועלי גפן ונענע ~~
המתכון הידוע והאהוב עם צילום חדש של הצוות דן לב-דלית רוסו.
המתכון קל מאוד לביצוע והתוצאה ממש נהדרת: גם המילוי וגם העגבניות מוצלחים במיוחד. אנחנו נהננו מהן לצד צלי בשר בערב שבת, אבל אפשר גם להגיש לצד מני יוגורטים וגבינות.
~
את עלי הגפן אני קונה בצנצנת ושוטפת היטב לפני השימוש. עלי גפן מיותרים שומרים במקפיא לעוד סיבוב של עגבניות ממולאות. הערה אחרונה, חברתי חנה הכינה את העגבניות האלה כבר מספר פעמים, והיא סיפרה לי שעם אורז מלא זה גם כן יוצא נהדר, והכי הכי עם אורז מלא עגול.
 
 
סלטה משויה
 
סלט צלוי: להערים באלגנטיות על פרוסת בגט פריך, או לטבול בו חלה לספיגת הרוטב (לא באלגנטיות) בכל מקרה זה טעים מאוד.
 
 
 
בשורות טובות, מרילין
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

אין תגובות: