~~ מוס גבינה ותותים - פשוט מעדן ~~

Mousse de fromage et fraise - delicieux -  recette en francais plus bas


העוגהה קלה להכנה, מרעננת, ומאוד טעימה. המתכון של דנית סלומון מתוך הספר עוגות בקלי קלות, אני מכינה את העוגה הזו לפחות פעם אחת כל שנה בעונת התותים והיא כל פעם מפתיעה אותנו לטובה. הפעם המרתי את גבינת השמנת שבמתכון לגבינה 5%, לתוצאה "קלה" יותר, יצא מוצלח ביותר.



מצרכים:
350 גרם תותים טריים
 1 כף מיץ לימון
 4\3 כוס סוכר
 3 כפות מים
 2 כפיות ג'לטין
 250 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי (אני השתמשתי בגבינה רגילה 5%)

 1 כפית תמצית וניל
 1 מכל שמנת לקצפת
לבסיס
 100 גרם פירורי ביסקוויט
 50 גרם  חמאה מומסת 
לעיתור, נענע ותותים נוספים 

 ההכנה:
מכינים את התותים: שוטפים את התותים,  מסירים את העוקצים, חותכים לרבעים, מרסקים את התותים ביחד עם מיץ הלימון ועם 2 כפות סוכר עד שנהיית מחית חלקה (לעשות במעבד מזון או בממחה).  


מכינים את המוס:  שמים את המים בקערית קטנה חסינת חום וזורים עליה את הג'לטין משהים עד לריכוך
בקערה גדולה מקציפים את הגבינה עם שארית הסוכר ועם הוניל במשך 5 דקות לפחות עד שהגבינה מבריקה וחלקה וכל הסוכר נמס
 מוספים את מחית התותים וטורפים היטב לתערובת אחידה. ממיסים את הג'לטין (מחממים 20 שניות במיקרוגל או בא מארי - קערה בתוך קערה עם מים). מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה והתותים בזרם דק תוך הקצפה מתמדת.
 מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים בזהירות לתוך תערובת הגבינה
 מרטיבים את פנים התבנית, יוצקים לתוכה את תערובת הגבינה ומחליקים את פניה בזהירות.  
מכינים את התחתית: מערבבים את פירורי הביסקוויט עם החמאה המומסת וזורים על קרם הגבינה בשכבה אחידה,  מיישרים ומהדקים קלות
 מקררים המשך 4 שעות לפחות, עד שתערובת הגבינה והתותים נקרשת.
לפני ההגשה, הופכים את העוגה על צלחת הגשה  (אם משתמשים בתבנית מתכת, עוטפים את תחתית התבנית ואת דפנותיה במגבת  טבולה במים חמים מאוד. משהים כמה שניות והופכים). ומקשטים




Mousse de fromage et fraise - delicieux, recette en francais plus bas

pour moule a tupperware.

Pureifier 350g de fraise, 1 cas de citron et 2 cas de sucre
trempe 2 cac de gelatine avec 3 cas d'eau
Battre 250 gr de fromage avec 1/2 verre de sucre et 1 cac de vanille pdt 5 minutes.
Fondre la gelatine en bain mari, imcorporer au fromage et battre.
Monter en chantilli 250 ml de creme et melanger ensemble. Verser dans un moule.
Pour la base: melanger 100 gr de petit beurre ecrase avec 50 gr de beurre fondu et etaler sur la mousse. Refroidir au moin 4 heure avant de servir a l'envers.

2 comments:

אנונימי אמר/ה...

הכנתי לשבת ונחטף. באמת מעדן

רומה וכדיה אמר/ה...

פשוט מקסים , התמונה יפיפיה , הצבעים והטעם פשוט מעדן מלכים
מאוד נהנת מהאתר שלך