~~ עוגת אגוזים ושוקולד מגורד - כשרה לפסח ~~

Gateau au chocolat rape et noix casher le pessah (recette en francais plus bas)


את העוגה הזו אני אופה לו דוקא בפסח, למעשה זו עוגת השוקולד המועדפת על בכורתי שקד ולכן היא מככבת די הרבה במהלך השנה. העוגה בעלת מרקם מאוד "רך" (רק 2 כפות קמח מצה), עם נוכחות נעימה של אגוזים טחונים ושוקולד מגורד. כאן בתמונה קישוט קצת "חגיגי" לכבוד אירוע שלשמו היא הוכנה.

מתוך הספר "עוגת השבוע" של פסקל פרץ-רובין (עם טיפונת שינויים)
העוגה לתבנית 24

מצרכים
6 ביתים מופרדות
3/4 כוס סוכר
150 גרם מרגרינה מרוככת
1 שקית סוכר וניל
150 גרם שוקולד מריר מגורד דק או גס
150 גר אגוזי מלך או פקאן טחונים
2 כפות קמח מצה

לסירופ

4 כפות מים
2 כפות סוכר
 

 לציפוי
100 גרם שקוקולד מריר
2 כפות מים
 1 סוכר וניל
50 גר' מרגירנה

מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום בינוני (180)
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב ונוקשה.
בקערה נפרדת מקציפים מרגרינה עם חלמונים וסוכר וניל לתערובת בהירה וקצפית. מפקלים אל התערובת את השקוקולד המגורד, האגוזים הטחונים וקמח המצה.
מוסיפים את תערובת המרגרינה לקצף החלבונים בשתיים שלוש פעמים, ומקפלים היטב אחרי כל הוספה. משמנים את התבנית, יוצקים את הבלילה ואופים 35 דקות או עד שקיסם שנכנס מברכז העוגה יוצא יבש. מניחים להצטנן.
מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה, מכבים, מחוררים את פני העוגה בקיסם ויוצקים עליה את הסירופ.
מכינים את הציפוי: שמים את השוקולד, המים והסוכר וניל בסיר קטן ומבלשים על אש נמוכה מאוד עד להמסה. מסירים מהאש, מוסיפים את המרגרינה, בוחשים לתערובת אחידה ויוצקים על העוגה. מקררים במקרר.

Gateau au noix et chocolat rape casher le pessah
Le gateau: Monter 6 blancs d'oeufs avec avec 3/4 de verre de sucre
Blanchir 6 jaunes d'oeufs avec 150 g de margarine molle et 1 sucre vanille. Rajouter a cet apareil 150gr de chocolat rape (fin ou gros), 150g de noix moulues et 2 cas de farine de matsot. Incorporer au blanc battue en 3 4 temps en bien melangeant, et verser dans un moule de 24 cm. Enfourner pour 35 minutes (verifier au milieu).
Le sirop:Porter a ebulition 4 cas d'eau et 2 cas de sucre, eteindre et imbiber le gato.
Le miroir: Fondre a petit feu 100 gr de chocolat noir, 2 cas d'eau et 1 sucre vanille. Eteindre et incorporer 50 gr de margarine en bien melangeant. Verser sur la gato.


להתראות והשמך שבוע טוב ,  ב"ה שנזכה לבשורות טובות
מרילין


 


קריאה לסדר

בישול בזול
למי שעוד לא מכירה את הבלוג  "בישול בזול" , הנה תמצית הדברים - מועתק מתוך הבלוג עצמו:

יש המון טיפים כלליים לחסכון באוכל- לקנות בעונה, לאכול דגנים וקטניות, לא לקנות אוכל מעובד וכולי. אבל איך זה מתרגם לתכלס'? בבלוג הזה אנסה למצוא דרך שתתאים לנו, זוג צעיר בתחילת דרכו, כדי שנוכל לחסוך בהוצאות האוכל, בלי לשלם במגוון, באיכות או בבריאות

השבוע בבלוג הצגו ברוח דברים אלו 3 תפריטים לערב חג
ביניהם תוכלו למצוא מתכונים "מאצלנו בבלוג" : קיגל תפוחי אדמה וגם עוף בתנור בעשבי תיבול ושום
יש שם עוד הרבה מתכוים שווים, כדאי ללכת לבקר, ובכלל הבלוג יפה, כתוב היטב ותמונות יפות!
כיפק!




6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

תודה רבה על המתכון! שמחה לשמוע שכוחותיכם נחים.... ואהבתי מאד את התמונות! נשיקות מתמר ... :)

אנונימי אמר/ה...

מרילין, את מוכשרת בטירוף ונדיבה בחולקך את מתכונייך המעולים עם קוראייך,תבורכי.יופי של בלוג והצחוקים שאני מפיקה מאמירותייך בפורומים שווים זהב.את מקסימה! תודה על הכל,
טליה

CooknBake אמר/ה...

מרילין, העוגה שלך יפהפייה אמיתית! ממש עיטור יפה והמתכון נקרא פשוט וטעים!

תודה יקירה וחג שמח ♥♥♥

אנונימי אמר/ה...

מרילין אם אפשר שאלה שלא קשורה למתכון האחרון.
האם את העוף בניחוח מרוקאי שלך אפשר להכין בתנור ולא על האש?
הבלוג שלך מקסים וכל מתכון שניסיתי אומץ ע"י המשפחה
תודה!

אנונימי אמר/ה...

חג שמח, מרילין! גם השנה יככבו מתכונייך על שולחן הסדר שלנו :-)

אנונימי אמר/ה...

אבל לא הבנתי כיצד מבצעים את בניית העוגה כאשר רוצים לשים יותר אגוזים - אני חולה על אגוזים!